Segítség

2024.09.05. 11:24

Levente műtétjére gyűjt a somogyjádi család, a kisfiút Barcelonába kell vinni

Több mint 4 millió forintra lenne szüksége a somogyjádi Pintér családnak ahhoz, hogy mozgássérült és enyhe értelmi fogyatékossággal élő gyermeküket Barcelonában megműtsék és elkezdődhessen egy mozgásterápia. A 10 éves Levente számára azért is szükséges a beavatkozás, hogy az esetleges csípő és gerincműtétet elkerülje.

Marosi Gábor

Fotó: Kovács Tibor

Mosolygós, életvidám, érdeklődő és több sportágban is kiválóan helytáll Pintér Levente annak ellenére, hogy teste egy része nem úgy mozog, mint kortársainak. Levente születése után egy nappal olyan mértékű agyvérzést kapott, melyet az orvosok Spasztikus agyi bénulásnak diagnosztizáltak. Ennek következményeként értelmileg és fizikálisan is sérült, a baloldali végtagjai ügyetlenek lettek.

Szülei boldog gyerekkort szeretnének Levente számára
Fotó: Kovács Tibor

Levente édesanyja, Pintérné Tallián Beáta megkeresésünkre elmondta, boldog gyerekkort szeretnének biztosítani fiuknak, ezért is van szükség arra, hogy Barcelonában elvégezzék rajta a Nazarov-műtétet. – Ez egy olyan kezelés, amivel a feszes izomzatán finom bemetszéseket csinálnak – mesélt a beavatkozásról Levente édesanyja. – Az egész baloldalát érinti az állkapcsától, a nagy lábujjáig elől és hátul egyaránt. Az orvos több tucatnyi bemetszést végez majd el a testén, mellyel gyakorlatilag kilazítja a feszes izmokat – mondta.

A barcelonai kezelés 2 millió forintba, a hazai mozgásterápia – melyre a pécsi Borsóházba kell majd mennie Leventének – 2 millió 200 ezer forintba kerül. A családnak azonban nincsen annyi bevétele és megtakarítása sem, hogy kifizesse a kezeléseket. Pintérné Tallián Beáta elmondta, férje csak részmunkaidőben tud dolgozni, hogy Leventét vinni tudja a fejlesztésekre. – Szerencsére én teljes állásban dolgozok, azonban az alapkiadásaink mellett nagyon sok a plusz költségünk, csak Leventére nagyjából 150 ezer forintot költünk havonta – hangsúlyozta az édesanya.

Levente műtétje december 17-én lesz majd egy barcelonai kórházban. A beavatkozás után két hétig nem állhat lábra és nem is terhelheti majd a végtagjait. Pintérné Tallián Beáta hozzátette, gyermekének a Sára Lépteiért Alapítványon, a 11735005-26062082 számlaszámon keresztül lehet segíteni. A közleménybe azt kell beírni, hogy Pintér Levente. A gyűjtést néhány nappal ezelőtt hirdették meg és már félmillió forint jött össze.

Az édesanya arról is beszélt, második gyermekük is agyvérzést kapott a születése után, nála azonban rögtön észrevették, hogy baj van, ezért a gyógyszeres kezelés után rendbe jött, és nem maradt maradandó károsodása. Az agyvérzés feltehetően genetikai hiba miatt alakult ki mindkét gyermeknél. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában