Hír

2024.09.01. 11:16

Lövöldöztek a cserkészek: agyag galamb volt a célpontjuk

Lövöldöztek a cserkészek szombaton Szennában. Mielőtt megismerkedtek a fegyverekkel, azt is megtudták, hogy az agyaggalamb-lövészet kifejezésnek valós alapja van, hiszen a sportág hajnalán élő galambokra is történt lövészet.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

A Kaposvári 37-es Magyarok Nagyasszonya Cserkészcsapat csapatépítő programot szervezett a mostani és régi tagjainak.  

 Tavaly ünnepeltük tíz éves fennállásunkat és kevesen jöttek el az idősebbek közül, szerettük volna megmozgatni őket egy korong lövészettel.

 – mondta el Tolnai Balázs, az alapító cserkészcsapat parancsnoka. Hozzátette: számára nem ismeretlen a sportlövészet és bízik benne, hogy a szennai Geges István lőtéren szerzett tapasztalatok meghozzák a fiatalok kedvét is ehhez a sportághoz. – Fejleszti a koordinációt, a  koncentrációs képességet és lehet, itt derül ki, hogy van hozzá érzékük, a következő Igaly Diána van köztük – jegyezte meg Tolnai Balázs. A kaposvári cserkészcsapat egyébként csaknem harminc kaposvári és környékbeli taggal rendelkezik.

 – A cserkészet nem annyira közismert a fiatalok körében, mint amennyire az lehetne, azon dolgozunk, hogy ez változzon – emelte ki a parancsnok. 
A tagok között sok lánnyal is találkozni, akik szívesen vettek részt a koronglövészetben. 

Nagyon fiatalon csatlakoztam a csapathoz, jól éreztem magam a közösségben és felnőttként is tartom velük a kapcsolatot, megtanultam például hogyan kell kötözni, főzni a természetben.

– mesélte Sziva Tekla. Füszfás Levente 2012 óta a csapat tagja. – Ekkor mentem gimnáziumba és a bátyámmal csatlakoztunk, nagyon szeretek a természetben lenni, tanyán nőttem fel és szerintem a cserkészet az egész Földre kiterjedő testvériség, ha látok egy cserkész ruhát, jelvényt, az nekem minőségi jelzés, hogy jó helyen vagyok – jegyezte meg az utánpótlás csapat parancsnoka.  A cserkészek számos programot szerveznek az őszre is tagjaiknak, legközelebb egy szarvasbőgés túrára látogatnak el a Zselicbe. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában