Labdarúgás

2 órája

Székely Tibor bár nem Rudi, de cserélt, azonban nem emiatt nyert magabiztosan a Rákóczi FC

Nem borította a papírformát a sereghajtó, szimpatikusan futballozó FC Dunaföldvár. A Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában Nicoló Mazzonetto duplájával, illetve Mayer Milán és Horváth Balázs találataival magabiztosan nyert.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A forduló előtt a Rákóczi FC az első, míg a Dunaföldvár az utolsó helyet foglalta el a tabellán, így egyértelműen a somogyiak mutatkoztak a találkozó esélyeseinek, még úgy is, hogy több meghatározó játékosuk sem tudott pályára lépni sérülés miatt. A csoport góllövőlistáját 11 találattal vezető Babinszky Bence viszont újra ott volt a kezdőben, azonban nem előtte, hanem az ezúttal centerként szereplő Balla Kevin előtt adódtak a meccs első ígéretes lehetőségei. A kaposváriak fiatalja az első negyed órán belül két alkalommal is helyzetbe került, de előbb Kovács Flórián védte a jobb alsóba tartó lövését, majd a jobb oldali kapufa akadályozta a gólszerzésben. 

Rákóczi FC-FC Dunaföldvár
Kicsi kapkodva kezdett a Rákóczi FC
Fotó: Lang Róbert

A meglepő módon kapkodva, kissé idegesen futballozó Rákóczi a folytatásban is több lehetőséget alakított ki, de Nicoló Mazzonetto lövése, ha csak centikkel is, de elkerülte a jobb alsót, míg Babinszky Bence csak lesről talált a kapuba. Ezekre kis híján ráfázott a Kaposvár, a félidő derekán ugyanis Zoboki Álmos rázta le magáról Pusztai Dánielt, amivel ziccerbe került, azonban Mikler Dániel hatalmas bravúrral megóvta csapatát a góltól. A kaposváriak ezt követően már jobban koncentráltak, s viszonylag hamar, mindössze két perc leforgása alatt a maguk javára fordították a mérkőzést, Nicoló Mazzonetto duplájával. A Rákóczi támadója előbb Horváth Balázs centerezését követően, öt méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1–0), majd egy kifejelt labdát vett át, s ezúttal ballal, kapásból lőtt a bal alsóba (2–0). 

Rákóczi FC-FC Dunaföldvár
Nicoló Mazzonetto gyors duplája megnyugtatta a hazaiakat 
Fotó: Lang Róbert

A második félidő első percében könnyedén lezárhatta volna a mérkőzést a Rákóczi FC, hiszen Babinzsky Bence lépett ki ziccerben, azonban tőle nem megszokott módon nem talált kaput. Négy perc elteltével viszont újra örülhettek a hazai szurkolók, amikor Nicoló Mazzonetto szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának vonalán, s visszaadta gólpasszt Horváth Balázsnak, aki nyolc méterről gurított a bal alsóba (3–0). Az utolsó fél órában a remekül, látványosan futballozó kaposváriak számtalan helyzetet dolgoztak ki, kellő önbizalommal játszottak, hiszen Nicoló Mazzonetto még a félpályáról is megpróbálta bevenni a kint álló Kovács Flórián kapuját, s csak centiken múlott a harmadik találata. 

Maradt az élen a Rákóczi FC 

A kaposváriak a meccs utolsó másodpercéig mentek előre, s a csereként érkező Mayer Milán találatával a 91. percben, egy hatalmas góllal beállították a végeredményt (4–0), s bár könnyedén arathattak volna akár nagyobb arányú sikert is, viszont a győzelmük egyetlen másodpercig sem forgott veszélyben, hiszen, amikor kellett ritmust tudtak váltani, így megőrizték első helyüket. A negyedik gól előtt zajlott a meccs egyik legérdekesebb jelenete, amikor is az egyik kaposvári szurkoló többször is kiabálta, hogy Rudi, cserélj! Erre a sajtótájékoztatón külön ki is tért a Rákóczi mestere. 

Rákóczi FC-FC Dunaföldvár
Székely Tibor hallgatott a szurkolóra
Fotó: Lang Róbert

Székely Tibor nem Rudi, de cserélt 

– Ez már sorozatban a harmadik olyan győztes mérkőzésünk volt, melyre új támadó taktikával kellett készülnünk, mivel jelen pillanatban nem teljes a keretünk, aminek különböző okai vannak – mondta a találkozót követően Székely Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Szerencsére a játékosok megoldják ezeket a gondokat, s ez még az eredményesség rovására sem ment, ez a jövőre nézve nagyon biztató. A csapatban rugalmasan kezelik a játékosok a posztokat, ezért is tudunk eredmények lenni, viszont ez egy intő jel is egyben, hogy a keret létszámát növelni kellene. Ezúton is szeretnék gratulálni annak a szurkolónak, aki többször is kiabálta, hogy: Rudi, cserélj! Örülök, hogy hallgattam rá, bár nem vagyok Rudi, de becseréltem Mayer Milánt. A viccet félretéve Babinszky Bence, Mayer Milán, Balla Kevin és Alessio Mazzonetto is sérülésből jött vissza, előre megbeszéltük a meccsperceik voltak, de örülök, hogy a szurkoló is segített a taktikában, köszönöm neki!   

NB III. Dél-Nyugati csoport, 9. forduló

Kaposvári Rákóczi FC–FC Dunaföldvár 4–0 (2–0 
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 420 néző. V.: Holczbauer F. (Blum D., Keszthelyi K.).
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Balogh Á., Szederkényi, Hadaró – Görög, Horváth B., A. Mazzonetto, Pusztai (Kis-Fónai, a 78. percben) – Babinszky (Mayer M., a 83. percben), Balla (Pressing, a 60. percben), N. Mazzonetto. Vezetőedző: Székely Tibor. 
FC Dunaföldvár: Kovács F. – Szita, Süle, Molnár Á. (Vasilijevic, a 71. percben) – Keresztes, Balog B. (Fülöp L., a 78. percben), Rónaszéki, Mátrai-Zsurzs, Csoma-László – Zoboki (Zadravecz, a 78. percben), Kilin (Prantner, a 63. percben). Vezetőedző: Nyilasi Bálint. 
Gólszerzők: N. Mazzonetto (a 29. és a 31. percben), Horváth B. (az 50. percben), Mayer M. (a 91. percben). 
Sárga lap: A. Mazzonetto (a 62. percben), Pusztai (a73. percben), illetve Molnár Á. (a 44. percben), Kilin (az 52. percben). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában