Labdarúgó NB III.

2024.09.08. 19:08

Nem kegyelmezett a Rákóczi FC

A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata ellen is gólfesztivált rendeztek kaposváriak. A Rákóczi FC ugyanis hatgólos győzelmet aratott a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának hetedik fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A tabellán elfoglalt helyezések, illetve az eddig mutatottak alapján esélyesként várta a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő elleni bajnoki mérkőzést a Rákóczi FC, amely kezdője egy helyen változott az MTK II. legyőzését követően, ugyanis – az információink szerint kiesebb sérüléssel bajlódó – Horváth Balázs csak a kispadon foglalt helyet, így helyette Nicoló Mazzonetto lépett pályára. 

Rákóczi FC-Gárdony
Mayer Milán (10-es mezben), a Rákóczi FC csapatkapitánya duplázott a Gárdony elleni meccsen Fotó: Lang Róbert

A mérkőzést határozottan jobban és dominánsabban kezdték a hazaiak, akiknek csupán két perc, s egy pontrúgás kellett ahhoz, hogy feltörjék a gárdonyi védelmét. Mayer Milán jobb oldali szögletét követően, a röviden Babinszky Bence sarokkal tette középre a labdát, amit Szederkényi Ádám háttal húzott a kapu felé, s a gólvonal előtt álló Balogh Mátyás testréről vágódott a hálóba (1–0). A somogyi zöld-fehérek nem álltak vissza, s egy remek támadás végén újabb góllal szórakoztatták a kilátogató nézőket. Görög Gergő és Balla Kevin játszott össze a jobb szélen, utóbbi centerezett Mayer Milán elé, aki két méterről duplázta meg a hazaiak előnyét (2–0). Ez az előny megnyugtatta a hazaiakat, a vendégek pedig nem tudtak felpörögni, így egy lassabb mederben csordogáltak a mérkőzés, amit egy-egy hazai helyzet és gól mozdított csak ki ebből. Utóbbiból a szünetig kettő is volt. Előbb Balogh Ákos tértölelő indítására kilépett a kapujából Orczi Kristóf, aki próbálta beengedni a labdát a tizenhatoson belülre, de elvétette azt, így Babinszky Bence könnyedén összeszedte, s begyalogolt vele a kapuba (3–0), majd a kaposvári csatár a gárdonyi kapus következő találkozásából is Babinszky Bence jött ki jobban, hiszen Orczi Kristóf buktatta, a tizenegyest pedig Mayer Milán panenkázta a hálóba (4–0). 

Gálázott a Rákóczi FC 

A második félidőben ott folytatta a játékot a Rákóczi, ahol az elsőben abbahagyta, azaz folyamatosan a gárdonyi térfélen járatta a labdát, bár a vendégek helyenként próbáltak ráijeszteni a somogyiakra, de csak ritkán lépték át a térfelüket. Ezzel szemben a kaposváriak kedvükre alakítottak ki lehetőségeket, s az előnyüket is tudták növelni. Előbb az 55. percben Görög Gergő lőtte ki a jobb alsót (5–0), majd kilenc perccel később Mayer Milán ugratta ki Babinszky Bencét, aki egy csel után lőtt a bal alsóba (6–0). 
A hajrába is folytatódott a Rákóczi-gála, ami magabiztos játékban, helyzetekben és egy kapufában is megmutatkozott, így összességében a kaposváriak ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertek. 

Kaposvári Rákóczi FC–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 6–0 (4–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 500 néző. V.: Szalai L. (Farkas G., Keszthelyi K.). 
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil, Nagy M., Balogh Á. – Görög, Balla (Szabó M., a 80. percben), Szederkényi, Pusztai (Böndi, a 80. percben) – Babinszky, Mayer M. (Pressing, a 80. percben), N. Mazzonetto (A. Mazzonetto, a szünetben). Vezetőedző: Székely Tibor. 
Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Orczi – Bedics, Balogh M., Papucsek, Csontos – Pekowski (Balogh B., a szünetben), Heinczinger (Németh P., a szünetben (Gajdóczi, a 68. percben)) – Pauer (Gyuris, a szünetben), Szellák (Madarász, a 78. percben), Bohata – Bozai B. Vezetőedző: Bozai Attila. 
Gólszerzők: Balogh M. (a 2. percben), Mayer M. (a 11. és a 38. percben – a másodikat 11-esből), Babinszky (a 33. és a 64. percben), Görög (az 55. percben). 
Sárga lap: Szederkényi (a 67. percben), illetve Bohata (az 53. percben), Balogh M. (az 57. percben). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában