Tanulmányi kirándulás

2024.09.04. 11:26

Robotika testközelből, az Audi gyárba látogattak a kaposvári gimnazisták

A győri Audi gyárba is ellátogattak a robotika iránt érdeklődő kaposvári munkácsys diákok a közelmúltban.

Marosi Gábor

A két tucatnyi tanuló a Nemzeti Tehetség Program "Tehetségműhelyek a komplex MTMI (matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai) tehetséggondozásban" című pályázat keretében jutottak el az üzembe. Kiss István, a Munkácsy Mihály Gimnázium igazgató-helyettese elmondta, a látogatáson a tanulók testközelből tapasztalhatták meg a robotok ipari felhasználását és az automatizált gyártási folyamatokat.   

Ez az élmény amellett, hogy bővítette a tanulók tudását, inspirálta is őket, hogy mélyebben foglalkozzanak a műszaki és természettudományos területekkel.

 – emelte ki Kiss István

– A program során a résztvevők értékes szakmai tapasztalatokat szereztek, betekintést nyertek a modern technológiák világába. Az ilyen típusú tehetséggondozás kulcsfontosságú lehet abban, hogy a diákok hosszú távon is érdeklődjenek a természettudományok, műszaki és informatikai tudományok iránt, és akár ezen területeken folytassák tanulmányaikat. A program fejlesztette a diákok kreativitását, az analitikus gondolkodását és a probléma megoldó képességüket is – tette hozzá az igazgató-helyettes.

A gyárlátogatás mellett foglalkozásokat is szerveztek a diákoknak Kaposváron

 Az oktatási napokon megtanulták, hogyan építsenek meg különféle robotokat az alapvető mechanikai és elektronikai ismeretektől, egészen a bonyolultabb rendszerekig. A robotok programozásakor többféle szoftvert használtak a diákok, melyek segítettek megérteni a kódolás és az algoritmikus gondolkodás alapjait, valamint az automatizált rendszerek működését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában