Folytatják a közösségépítést

2024.09.16. 12:00

Boldogok, hogy közösen ünnepelhettek – 30 éves a Somogyért

Fennállásnak 30. évfordulóját ünnepelte a Somogyért Egyesület szombaton Nagyszakácsiban. Folytatják tovább a közösségépítést és értékmegőrzést, valamint fontosnak tartják, hogy fiatalodjon a civil szervezet.

Kovács Gábor László

Fotó: Somogyért

A jubileum egészen pontosan májusban volt, de ez az időpont az önkormányzati választási kampányba nyúlt, amikor nem szerettek volna ilyen jellegű rendezvényt tartani, valamint Gyenesei István nem sokkal előtte hunyt el, és még gyászolt a tagság. Ezért a mostani hétvégén hívták egybe a tábort. 
– Hiánypótló civil szerveződés jött létre 30 éve, a somogyiakért tenni akaró és tenni tudó emberekből – mondta emlékbeszédében Gyeneseiné Kaszás Hajnalka, a Somogyért Egyesület elnöke. – Azokból, akik szívükön viselték a megyében élő emberek sorsát, részesei voltak a gondoknak, az örömöknek és sikereknek, akik ismerték a települések hagyományait, értékeit.

30 éves a Somogyért
30 éves a Somogyért Egyesület Fotó: Somogyért

Házigazdaként Kövér István, nagyszakácsi polgármestere kitért arra, hogy a Somogyért színeiben három cikluson át lehetett a megyei közgyűlés tagja, rálátása lett a megye életére, és sok településnek tudtak segíteni. A résztvevők visszaemlékezéseket hallgattak meg. Spieglné Kovács Márta az Esti beszélgetések,  Nyitrai István a Különleges asztali örömök rendezvénysorozatot idézte fel. Kisgyura Attila Gyenesei István emberi nagyságát méltatta, Bertalan Péter történész az életútját dolgozta fel. Zana István arról beszélt, hogy a Somogyért jóvoltából rengeteg adomány jutott el a megyében élőkhöz. A rendezvényen köszöntőt mondott Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke. 

Biró Norbert is ellátogatott a rendezvényre Fotó: Somogyért

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában