Hagyomány

2 órája

Somogyszobon rendezi országos találkozóját a Tájházszövetség

A Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége 2024. október 3-5. között Somogyszobon rendezi XXI. országos konferenciáját, melynek házigazdája a 2022-ben Az Év Tájháza szakmai elismerésben részesült Vilma-Ház.

A Tájházszövetség kiemelkedő, legjelentősebb szakmai programja az országos konferencia, melyen évről évre összegezzük a tapasztalatokat és ismertetjük a legfrissebb eredményeket. 2024-ben a Közösségi tájház és fenntarthatóság tematikát állítottuk a középpontba.  

A találkozóra az ország minden részéből érkeznek tájház fenntartók, akik október 3-án, csütörtök délután Csurgó és Porrog kulturális örökségének legkiemelkedőbb értékeit tekinthetik meg, majd a pénteki napon Somogyszobon kerül sor a Közösség – Tájház – Fenntarthatóság, Társadalmi és környezeti fenntarthatóság tájházainkban című szakmai konferenciára. A megnyitón Vincze Máté, közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Varga Zsolt Somogyszob polgármestere, és dr. Bereczki Ibolya, a Tájházszövetség elnöke köszönti a résztvevőket. A megnyitó részeként kerül sor Az Év Tájháza elismerés 2024. évi díjátadójára is.

A szombatra szervezett tanulmányi kiránduláson a résztvevők megismerkedhetnek Nagyatád, Lábod, Kisbajom tájházaival, gyűjteményeivel, a Szennai Skanzennel, Kaposváron a Rippl-Rónai Múzeum új néprajzi kiállításával, valamint a Segesdi Búcsújáróhellyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában