Édesség

2024.09.13. 10:02

Szavazni is lehet a legjobb mézre

Immár a 18. alkalommal rendezik meg a kaposvári mézfesztivált, az árusok már pakolnak a Fő utcán.

Kovács Gábor László

 Mészáros János, a Zselici Méhész Egyesület elnöke a szervezők nevében elmondta, hogy az idén először hirdették a hungarikum mézek versenyét, ahol a magyar akác és a zselici hársméz szerepel a palettán. Az újdonsággal a mézhamisítás veszélyeire igyekeztek felhívni a figyelmet, mert a mézek legjellemzőbb tulajdonsága a sajátos íz, mutatott rá a zselici méhész. A nézők szavazatait összesítik, és szombaton a rajzpályázat eredményhirdetésével együtt fedik majd fel a győztes méz kilétét. 
Ismét igyekeztek olyan előadókat hívni, akik kötődnek Kaposvárhoz, jó hangulatot teremtenek, és a gyerekeket és a nagyszülőket egyaránt szórakoztatják. A gipsy jazzt játszó Paris Gitano utcazenészcsapat muzsikál, és ugrálócipős akrobaták, a Kangoo Jumps tart bemutatót. Roli bohóc is visszatérő fellépője a mézfesztiválnak. A kaposvári Neuer Rosenchor kórus énekel, és a Herz-Schmerz Kapella tangóharmonikás zenekar nemzetiségi dalokat ad elő. A La No Live együttessel Lantos Gábor áll színpadra, a marcali származású énekest Európa Elvis-hangjának választották Angliában.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában