Dzsúdó

2 órája

Tizennégy medált gyűjtöttek a somogyiak a paksi Atom Kupán

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola USE hat sportolója is éremmel térhetett haza Paksról az Atom Kupa diák „A” országos dzsúdóbajnokságról.

Fenyő Gábor

A 35 kg-os Máté Albert és és 41 kg-os Kovács Dominik is országos bajnoki címet szerzett, s így már mindketten kétszeres magyar bajnokok. Négy kasis versenyző – Csik Borbála, Guzmics Gerda, Kiss Botond és Horváth Levente – lett bronzérmes, míg Máté Viola az ötödik helyen zárt. 
A kétnapos Atom Kupa további versenyein (diák „B”, diák „C”, serdülő és ifjúsági országos rangsorverseny) sem maradtak medál nélkül a kaposváriak. 
Aranyérmesek (2): Trefeli Benedikta és Takács Panna. 
Ezüstérmes (1): Máté Márton. 
Bronzérmesek (3): Szeifert Jakab, Máté-Márton Mirkó és Hernádi Csongor. 
Angyal Barnabás és Lakosi Olivér az ötödik lett. 
A Pakson rendezett Atom Kupán a diák „C” Magyar Kupán két bronzérem is jutott a Nagyatádi Judo Club sportolóinak. A 30 kg-os súlycsoportban a leányoknál Gergely Natália Viktória, a fiúknál pedig Nagy Zalán Zoltán állhatott a dobogó harmadik fokára. 
Szlovéniában, Oplotnice-ben egy nemzetközi utánpótlás-dzsúdóversenyen hangoltak az atádiak, ahol három kategóriában – U10, U12 és U14 – mérettettek meg a résztvevők. A Nagyatádi JC az U12-ben nevezett három versenyzőt. 
A Nagyatádi Judo Club 
sportolóinak eredményei 
U12 – leányok. 30 kg: 1. Gergely Natália Viktória. 
U12 – fiúk. 46 kg: ... 2. Szabó Menyhért. 33 kg: ... 4. Nagy Zalán Zoltán. 
(Nagy Zalán Zoltán a 29 kg-os súlycsoportban mérlegelt, de mivel ott nem volt ellenfele, ezért a 33 kg-ban indult.) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában