Olvasónk jelezte

2024.09.03. 16:26

Felfogta a leszakadt ágat egy másik fa, de így is veszélyes

Egy hatalmas fűzfa ága akadályozza a forgalmat és veszélyezteti a járókelőket az alsóbélatelepi Balassi Bálint utcában.

Marosi Gábor

A település berek melletti részén még május végén tört le egy nagy faág a körülbelül 15 méter magas fűzfáról. Az ág az egyik nyaralótulajdonos házának kerítésére is ráhajolt. Farkas Éva megkeresésünkre elmondta, az eset után e-mailt írt a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-nek, hogy takarítsák el az ágat, de azóta sem történt semmi. Augusztus végén egy újabb vihar csapott le a településre, és a dupla törzsű fűzfa ága tovább repedt, rádőlt a földútra, ezzel pedig szinte teljesen ellehetetlenítette a közlekedést. A Balassi utcában egy másik nagyobb fa ága is letört, de az nem esett rá teljesen az útra, mert felfogta egy másik fa. Farkas Éva az eset után a tűzoltóságtól kért segítséget, de ők nem tudták elhárítani a veszélyt.

veszélyes fűzfa
 

– A tűzoltók a telkemen keresztül közelítették meg a területet, majd hosszas helyzetfelmérés után arra jutottak, nem tudnak beavatkozni – mondta az alsóbélatelepi nyaralótulajdonos. – Csak emelőkosár segítségével lehetett volna levágni az ágat, de mivel szűk az utca, ezért nem tudták megközelíteni a területet. A tűzoltók ezért felhúztak egy kordont (szalagot), hogy felhívják az arra járók figyelmét a veszélyre, majd értesítették a városüzemeltetést a történtekről. Sajnos az erre sétálók, futók és kutyások leszedték a szalagot, ezért én visszatettem, nehogy arra menjen valaki, és baj történjen – tette hozzá Farkas Éva.

Fennakadt a fűzfa ága, de így is veszélyes Fotó: MW

Hamarosan eltávolítják a veszélyes ágat 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a fonyódi városüzemeltetési szervezetet. Kristóf Györgyné ügyvezető elmondta, munkatársai kedden kimentek a helyszínre és megállapították, hogy a veszélyes ágat el kell távolítani. Az viszont egy magántulajdonban lévő területen található, de mivel az veszélyezteti a biztonságot, ezért muszáj gyorsan cselekedni. A városüzemeltetésnek azonban nincsen olyan járműve, amiről a munkát el tudnák végezni, ezért egy ezzel foglalkozó vállalkozót kértek fel a feladatra. A cég várhatóan ezen a héten elhárítja a veszélyt.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában