Fotók

3 órája

A Kötél terepjáróját szervizelték a diákok

Az Eötvös Loránd Műszaki Technikum tanulói szervizelték a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) terepjáróját.

Harsányi Miklós

Az árvízi védekezés fokozottan igénybe vette a gépjárműveket is. A somogyi és baranyai tűzoltóságok és önkéntes életmentő egyesületek járműveit rendszeresen szervizelik a Kaposvári Közlekedési Zrt műhelyében, ahol az Eötvös technikum csaknem 40 diákja tölti a gyakorlatát. 

– A gépjármű-mechatronikai technikus és gépjármű mechatronikus tanulók október első felében többek között a Kötél terepjáróját vizsgálták át, ami a szeptemberi dunai árvíz idején Kisorosziban segítette a védekezést – derült ki a KSZC tájékoztatójából. Illés Tibor oktató azt mondta: átvizsgálták a futóművet, a biztonsági rendszereket, a világítástechnikát, s elvégezték az ilyenkor kötelező szervizt. Az olajat és a szűrőket is lecserélték. 

A Kötél speciális mentőszolgálat folyamat felkészültségben van, az év minden napján bevetésre készen áll, s ezért fontos, hogy a gépjárművek állandóan kifogástalan állapotban legyenek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában