Somogyaszaló

2 órája

A polgármester dolgozik, de képviselő-testület egyelőre nincs

Esküt sem tettek és meg sem alakult a képviselő-testület Somogyaszalóban csütörtökön este.

Marosi Gábor

Információink szerint az alakulóülés a megszokottnál gyorsabban véget ért csütörtökön Somogyaszalóban. Makai Gabriella, a település polgármestere megkeresésünkre elmondta, három ellenzéki képviselő napirendre szerette volna venni, hogy a következő ciklusban a település a kaposmérői körjegyzőség helyett a jutaihoz tartozzon. Ezt azonban a polgármester nem támogatta, majd bezárta az ülést.

– A napirendi pontban leírt javaslat nem Somogyaszaló érdekét szolgálta – emelte ki Makai Gabriella. – Korábban a jutai körjegyzőséghez tartoztunk, azonban amikor 2019-ben először polgármester lettem, akkor kiváltunk onnét, mert nem tudtunk megállapodni. Azt szeretném, ha továbbra is Kaposmérőhöz tartoznánk, mert az a településünknek ez sokkal előnyösebb lenne – tette hozzá Makai Gabriella.

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal kérdésünkre  következő választ adta:

"A Somogy Vármegyei Kormányhivatalhoz a sajtómegkeresésben szereplő ügy kapcsán hivatalos megkeresés nem érkezett. Az önkormányzatnak 15 napja van a testületi ülésen készült jegyzőkönyv megküldésére hivatalunknak, és annak ismeretében dönt a Törvényességi Osztály, hogy szükséges-e törvényességi felügyeleti eljárást indítani."

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában