Koszorúzás és iskolai műsor

2 órája

A szabadságharc hőseire és vértanúira emlékeztek Balatonlellén

Balatonlellén a vértanúk napján emlékeztek meg az 19848-49-es szabadságharc hőseről.

Hajdú Marianna

OKtóber 6-ai megemlékezés Balatonlellén.

Fotó: Németh Levente

Balatonlellén vasárnap délután emlékeztek meg az 1948-49-es szabadságharc aradi vértanúiról és Batthyányi Lajos, az első magyar miniszterelnök hősies áldozatáról a Béke parkban.  A műsoros megemlékezésen az általános iskola ötödik osztályos tanulói is szerepeltek. Az emlékhelyen koszorút helyezett el az önkormányzat nevében Felházi Miklós, a város polgármestere és az általános iskola nevében pedig Miseta Zoltán intézményvezető. 

A város vezetője beszédében az összefogás jelentőségét hangsúlyozta, visszautalva nemcsak az aradi vértanúkra hanem az egész szabadságharcra és annak hazánk sorsára nézve sorsdöntő végkimenetelére. 

Kiemelte, hogy az a fajta összefogás, amely akkor tapasztalható volt, ma is nélkülözhetetlen. Példaként említette a hétvégén történt tűzesetet, ahol a város közössége ismét összeállt, hogy segítsen a bajba jutott embereknek. 

 Ez az összefogás szükséges a mindennapokban, és a jövőre nézve is elengedhetetlen.

 –  mondta a polgármester. 
A megemlékezés végén Balatonlelle testvérvárosának, Szentegyháza gyermekkórusának előadásában, felvételéről csendült fel a Székely Himnusz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában