Nagypiac

1 órája

Egészen betökösödött a nagypiac, de csak hűlt helyét találtuk a velős csontnak

Aki friss hentesárut szeretne magának, pontosan tudja, hogy időben kell érkezni a piacra.

 A csípős hideg ellenére pénteken már korán reggel sokan megcélozták a húsos pultokat a Nagypiacon, a legtöbben a szárnyasok felől érdeklődtek. Az eladók fürgén kapkodták tele a 350 forintos far-háttal és aprólékkal a raguleves alapanyagért tülekedő háziasszonyok szatyrait, a tisztított, 1800 forintos csirkemellért valahogy kevesebben nyújtózkodtak. Egy másik helyen az erre a napra elhozott marha velős csont illant el percek alatt a pultból, 1350 forintot kértek volna kilójáért, a velős finomságok kedvelői azonban nem maradtak más lehetőség nélkül, a sertés agyvelő egy kilogrammját 2300 forintért vihették haza.

Kapsvári Nagypiac
Kapsvári Nagypiac

Nehéz volt nem észre venni, hogy valósággal „betökösödött” a piac, színes halmokban, félbe , negyedbe, szeletbe vágva a legfinomabb sütőtökök kínálgatták magukat színpompájukban 450-550 forint közötti áron. Ám, aki esetleg szereti elragadtatni magát az október végén esedékes angolszász rémisztgetős tökölés kapcsán, bátran válogathatott a dísztökök mezőnyéből, a hokkaido és a halloween tök sem került többe pénteken kora reggel. Érdekességként állapítottuk meg, hogy a mézédes fehér csemegeszőlő úgy tartja az árát, mint az arany, hiszen október közepét karistolva sem láttunk 1800-1900 forintnál olcsóbban sehol, magyarán, nem csak a színe, az ára is hasonlatos a nemesféméhez. A gesztenyehalmok között szerencsés árversenyt fedeztük fel, a néhány héttel ezelőtti induláshoz képest egészen elviselhetőnek tetszik az 1600 és 2500 forint közötti lehetőség.

Mindenszentek és halottak napja közeledtével természetszerűen ellepték a gyertyák, a mécsesek és a koszorúk a piaci standok bizonyos szegleteit. A legolcsóbb mécsest 150 forintért találtuk, a legolcsóbb koszorúcskát egy ezresért vihettük haza. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában