Gyakorlat

2 órája

Három napig magyar Gripenektől lesz hangos Somogy légtere

Kiképzési repüléseket végeznek a katonák Somogy felett.

Koszorus Rita

Illusztráció!

Fotó: FULOP ILDI

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez Somogy légterében október 21, 22 és 24-én, közölték a hivatalos oldalukon. Emiatt nagyobb zaj-, és hanghatásra kell számítani Somogy vármegye több településén: Nagyatádon, Kadarkúton és Kaposváron is. A katonák többnyire a késői, esti órákban repülnek majd felettünk, így délután 4 és este 9 óra között számíthatunk a felettünk elhúzó gépek hangjára. 

 

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár a Magyar Honvédség egyik légi katonai szervezete, amely az MH Légierő Parancsnokság közvetlen irányítása alá tartozik. Rendeltetése Magyarország és a NATO szövetségesek légterének, csapatainak és területeinek oltalmazása, sérthetetlenségének biztosítása a NATO és a Magyar Légierő kijelölt egységeivel együttműködésben, alegységeivel együtt. Az alakulat a kecskeméti katonai repülőtéren látja el feladatait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában