Változás

3 órája

Megvan a helyettesítő jegyző Csurgón

Boti Ferenc berzencei jegyző látja el a helyettesítő jegyzői feladatokat Csurgón.

Marosi Gábor

Ilia Csaba polgármester a csurgói idősek napi rendezvényen.

Fotó: Csurgó város facebook oldala

Neszményi Zsolt, a Somogy Vármegyei Kormányhivatalt főispánja jóváhagyta Ilia Csaba csurgói polgármester kérelmét október 7-én, így a helyettesítő jegyző, Boti Ferenc október 31-ig dolgozik majd a határ menti városban, és látja el Csurgón kívül még 7 településen a jegyzői feladatokat.

Időközben a csurgói képviselő-testület pályázatot írt ki a jegyzői munkakörre. Olyan szakembert keresnek a városba, akinek legalább két év szakmai és vezetői tapasztalata van. Pályázni október 28-a éjfélig lehet postai úton, vagy személyesen. A beérkezett dokumentumok alapján október 31-e éjfélig bírálják majd el a jelentkezőket. Az új jegyző november elsejétől állhat munkába.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, azért van szükség jegyzőre Csurgón, mert Ilia Csaba, akkor még csak megválasztott polgármesterként, a környék településvezetői szerint messze túllépte a hatáskörét, és az október elsejével esedékes hivatalba lépése előtt már közölte a régi jegyzővel, hogy szeptember 30-án közös megegyezéssel távozzon a hivatal éléről. Ilia Csaba azonban Ács Attila személyében megtalálta az új jegyzőt, akit megbízott jegyzőként szeretett volna alkalmazni. A somogyi kormányhivatal viszont kimondta, törvénysértő megbízási szerződéssel foglalkoztatni jegyzőt. A munkakört úgy lehet betölteni, hogy pályázatot kell kiírni.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában