Még nincs vége

2 órája

Küzdeni fog a földvári kikötőért az építtető

A Kúria megsemmisítette a balatonföldvári kikötőprojekt építési engedélyét. Az építtető cég még nem látta írásban az ítéletet. Az elolvasása után döntenek a következő lépésekről.

Hajdú Marianna

Ahogy a Sonline.hu korábban már megírta, a Kúria megsemmisítette a földvári kikötő építési engedélyét, amelyet Veszprém Vármegyei Kormányhivatal adott ki korábban.

földvári kikötő
Az kikötő építőjét meglepte a Kúria döntése Fotó: MW

Léket kapott a kikötőprojekt a Kúria 2024. szeptember 24-i döntésével. 

Deák Sándor, az építtető Balabo Kft. képviselője a Sonline.hu megkeresésére kifejtette, hogy a kikötőépítést számos szakhatóság engedélyezte a jogszabályok maximális figyelembe vételével, éppen ezért őket is meglepte a Kúria döntése, mely új eljárásra kötelezte a Veszprém Vármegyei  Kormányhivatalt.

A kikötő építésére alkalmas partszakaszt több mint húsz éve jelölte ki az akkori minisztérium és tüntette fel a Balaton tómedrében.
– Társaságunk csak érvényes engedélyek birtokában építkezett – közölte Deák Sándor. – Számunkra az a legfontosabb, hogy a projekt folytatódhasson. Senkinek nem lehet célja egy félbe maradt építkezés Balatonföldvár nyugati városrészén, ezzel szemben a déli part és a város is profitálhat 175 hajós család jelenlététől. Várjuk az ítélet leiratát, mert érdemben csak akkor fogunk tudni dönteni a következő lépésekről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában