Megismétlik az eljárást a pécsi buszbeszerzés ügyben

Helyben hagyta a Kúria a pécsi buszbeszerzéssel kapcsolatos büntetőügyben a Pécsi Ítélőtábla által hozott végzést, amely a korábban első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék ítéletét hatályon kívül helyezte, és az új eljárásra a Szekszárdi Törvényszéket utasította.

Marosi Gábor

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Baranya Megyei Főügyészség három embert vádolt gazdasági csalással a pécsi buszflotta 2015-ös beszerzése kapcsán. A pécsi közgyűlés akkor arról hozott döntést, hogy 3,5 milliárd forintért vegyenek meg 115 buszt, holott ennél olcsóbban árulták a járműveket a Volvo holland cégénél. Azonban a vád szerint azért fogadtak el egy 660 millió forinttal kedvezőtlenebb ajánlatot, mert egy holland-magyar közvetítő cégnél a vádlottak felverték az árat.

A Kúria végzése további fellebbezéssel már nem támadható, így az ügy ismételten első fokon folytatódik a Szekszárdi Törvényszéken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában