Élelmezési világnap

2 órája

Négyszáz élelmiszercsomagot kapnak a somogyi rászorulók

Harsányi Miklós

Fotó: Szendi Péter

Az Élelmezés világnapja alkalmából összesen 30 ezer kilogramm tartós élelmiszert szállítottak a teherautók a szerdai fővárosi ünnepségre, a 45 millió forint értékű szállítmányból a következő napokban 9000 élelmiszercsomagot készítenek a rászorulóknak.

– Ebből várhatóan közel 400 jut Somogyba – mondta csütörtökön Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület (MÉE) külső kapcsolatok igazgatója. Az élelmiszer között van  készétel konzerv, tészta tovább bébiétel és sajt is. A rászorulók a helyi karitatív szervezetek közreműködésével kapják majd meg az élelmiszercsomagokat.

A MÉE az élelmezési világnap kapcsán arra hívta fel a figyelmet: a változatos, tápláló, megfizethető és biztonság élelmiszerek mindannyiunk számára szükségesek az aktív és egészséges élethez. Jelenleg közel 733 millió ember éhezik, a világon és világszerte több mint 2,8 milliárd ember nem engedheti meg magának az egészséges táplálkozást, ami hozzájárul az alultápláltsághoz, a mikroelem-hiányokhoz és az elhízáshoz. 

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a  FAO 1979-ben Rómában ülésező konferenciáján Romány Pál magyar mezőgazdasági miniszter határozati javaslata alapján nyilvánította október 16-át élelmezési világnapnak, ezzel emléket állítva a szervezet 1945-ös megalakulásának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában