Ünnepeltek Berzencén

1 órája

Népdalokkal, tánccal ünnepeltek a berzencei szociális otthonban

Ismét megrendezték a Nyitott kapu napját Berzencén. A Szeretet Integrált Szociális Intézmény ezúttal a helyi művelődési házba invitálta az ellátottak hozzátartozóit, ismerőseit, akik ezúttal is éltek a lehetőséggel, és örömmel látogatták meg szeretteiket.

Lőrincz Sándor

A barcsi Együtt Egymásért Szociális Otthon ritmushangszeres produkciója alapozta meg a délelőtt hangulatát, majd a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Vármegyei Kirendeltsége nevében Bacsa-Juhász Szilvia igazgatóhelyettes köszöntötte a színpadra lépőket és a közönséget. Wass Albertet idézte, aki szerint „az ünnep Isten ajándéka. Más, mint a többi nap. Arra való, hogy hétköznapi mivoltunkból kivetkőzve tiszteljük önmagunkban az embert.” Az igazgatóhelyettes arra utalt: e találkozás is ünnepi pillanatok özönét kínálja, majd megköszönte az intézményi kollektíva gondos előkészítő és lebonyolító munkáját, türelemmel és empátiával végzett folyamatos szolgálatát. 

A berzencei Szeretet Kórusa népdalokkal érkezett, a drávatamási Drávakastély telephely néhány fiatalja fergeteges latin-amerikai táncokkal, Bogdán Márió pergő szólóval örvendeztette meg a közönséget. A meglepetésvendég Bradics Jácint, a 20 éves, berzencei énekes volt, aki a Dal 2024-es televíziós tehetségkutató műsorban lett országosan ismert. Szolid eleganciával előadott, érzelemdús számaival és egy slágermixszel bűvölte el a publikumot, melynek sorai között a segesdi Gondviselés Integrált Szociális Intézmény ellátottjai is feltűntek. 

A közös ebédet követően szellemi vetélkedő várta az érdeklődőket. Megtudtuk: a Jancsi Melinda irányította intézményben az ősz folyamán további programokon is lesz mód megcsillogtatni tehetségüket az ellátottaknak. Október 25-én a legújabb Őszikék című kiadvány szerzői irodalmi délelőtt keretében találkoznak majd, és a berzencei idősotthon megalapításának 45. évfordulóját is megünneplik november közepén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában