Felvételi

3 órája

Nyílt napot szerveztek az Eötvösben: egyetemen érhet pluszpontot a középiskolai képzés

Bemutatta képzési kínálatát a nyolcadik osztályos fiataloknak és szüleiknek a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium szombaton. Az érdeklődők 6 ágazatot és 11 szakmát ismerhettek meg.

Marosi Gábor

Nyílt nap;

Fotó: Lang Róbert

Szabó Dominik a mernyei iskola diákja lapunknak elmondta, az elektronikai technikus, műszerész és a gépészet érdekli leginkább. Családjában is ezekkel foglalkoznak, ezért szeretne ebbe az irányba továbbtanulni. A kaposmérői Orsós Roland Zoltán villanyszerelő szeretne lenni. A tanuló érdeklődésünkre azt mondta, négyes átlaga van az általános iskolában, ezért jó eséllyel felveszik majd. Krammer Dorina Ecsenyből érkezett a nyílt napra. Kérdésünkre elmondta, apukája nyomdokaiba szeretne lépni, ezért is érdekli a honvédelmi képzés. Hozzátette, ha nem jön össze, akkor a felszolgáló szakmával próbálkozik meg egy másik intézményben.

Az érdeklődők néhány szakmába jobban is beleshettek a nyílt napon. Többen öltötték magukra a rendőrségi felszereléseket, megnézhették hogyan működik egy autó motorja és a intézmény duális képzési partnerei is bemutatkoztak. Szekciókban, külön is tájékoztatták a diákokat a szakokról, valamint a felvételi eljárásról. Takács Szilvia a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium igazgatója az eseményen arról beszélt, nagyon népszerűek a technikumi képzéseik, hiszen 5-6 osztályt is indítanak évente. 

Ez a képzési forma nemcsak szakmát, hanem érettségit is ad a diákoknak.

– Jó néhány szakon többszörös a túljelentkezés – emelte ki Takács Szilvia.

 Nagyon népszerű a villanyszerelő, a gépjármű-mechatronikai képzés és a gépi forgácsoló is. Van egy újdonságunk, mely tavaly indult el.

 A specializált gép- és jármű gyártás ágazatban, a gépjármű-mechatronikai technikust a győri Széchenyi István Egyetemmel együttműködve okleveles technikus formában is tudjuk indítani. Ez azt jelenti, hogy a tanulók 11. évfolyamtól magasabb szintű tananyagot sajátítanak el. Olyan dolgokat tanulnak meg, melyeket az egyetem be tud majd számítani, ráadásul 30 kreditpontot ér a felsőoktatásban – tette hozzá az intézmény igazgatója.

Az Eötvös-iskolában jelentős ösztöndíj rendszer is működik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában