Oktatás

2 órája

Óvónőket képeznek Nagyatádon

Okleveles óvónői technikus képzés indul Nagyatádon, és az itt megszerzett tudást a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa kreditpontokkal ismeri el.

Györke József

Okleveles óvónői technikus képzés indul Nagyatádon, és az itt megszerzett tudást a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa kreditpontokkal ismeri el. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa képviselői Nagyatádon.

A képzés 2025-től indul és szerephez jutnak benne a nagyatádi óvodák is, ugyanis ezekben töltik majd gyakorlatukat a jövő óvodapedagógusai, okleveles óvodai nevelői  – közölte Cseh Tamás, nagyatádi igazgató és Weimann Gáborné, a KSZC kaposvári főigazgatója. Elmondták:  az egyetemmel közösen június végéig dolgozzák ki azt a tananyagot, amit már a következő tanévtől az okleves óvodai nevelők tanulni fognak, és ami alapján 30 vagy akár 60 kreditet is jóváírnak az egyetem leendő óvodapedagógus-hallgatóinak. 

Vörös Péter, a MATE Kaposvári Campusa főigazgatója elmondta: igyekeznek nagyon szoros kapcsolatot kialakítani a középiskolákkal, szakképzési centrumokkal, tankerületekkel, ez az együttműködés is ennek az eredménye. – Óriási eredményeket értünk el a pedagógusképzés tekintetében: az elmúlt 3 évben megháromszorozódott a pedagógusképzésre felvettek száma. Az óvodapedagógus-képzésben is az idén értük el az elmúlt tíz év legjobb eredményét. A képzés gyakorlatorientáltságát szeretnénk megtartani, ehhez rendelkezünk egy gyakorló óvodával, ami számtalan díjat nyert el az évek során – mondta Vörös Péter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában