Megyei időjárás

3 órája

Fátyolfelhős, napsütéses péntekünk lesz

Pénteken a hajnali párásság, ködfoltok napkelte után ritkulnak, eloszlanak, majd napsütéses, illetve fátyolfelhőzeten át szűrt napsütés alakul ki.

2531631383

Fotó: Snezhana_G

A fátyolfelhőzet itt-ott, nagyobb eséllyel a Dunántúl térségében időszakosan megvastagodhat, majd ismét elvékonyodik.
Általában gyenge, a Dunántúl térségében mérsékelt erősségű D-i szél fúj.
Éjszaka csillagfényes égbolt, nyugodt, eseménytelen idő következik. Hajnalra párásság, foltokban köd képződhet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök délután 17,
péntek reggel 9,
péntek délután 18,
szombat reggel 9 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétvégére a hajnali párásság eloszlását követően továbbra is nagyobb esély látszik napsütéses idő kialakulására, de a párásságból itt-ott kialakuló rétegfelhőzet helyenként makacsan megmaradhat, illetve délutánonként, folttokban változó erősségű fátyolfelhőzet szűrheti, zavarhatja a napsugarakat. A napsütéses területeken kifejezetten enyhe nappali órákkal számolhatunk. A déli országrészben 20 fok feletti maximumok is előfordulhatnak.

- Hétfőn, kedden É-ira forduló, de továbbra is gyenge légmozgás látszik valószínűnek. Folytatódik az alapvetően front- és jelentős időjárási eseményektől mentes időjárás. A napsütést reggelenként párásság, ködfoltok, napközben változó vastagságú, többségében elvékonyodó, áttetsző fátyolfelhőzet zavarhatja, szűrheti.

- Egyelőre a jövő hét második felére sem látszik jelentős front érkezése, nagyobb valószínűséggel marad a nyugodt, jelentős légköri változásoktól mentes, szélcsendes, csapadékmentes időjárás. Általában napos idő ígérkezik, de a napsütést változó erősségű, foltokban makacsabban megmaradó párásság, rétegfelhőzet, illetve áttetsző fátyolfelhőzet szűrheti, zavarhatja. A felhőzet függvényében pár fokot csökkenhet a maximum hőmérséklet, de összességében marad az évszakos átlagnál enyhébb idő. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában