Labdarúgás

2 órája

Hátrányból felállva szerzett pontot az ősi rivális otthonában a Rákóczi FC

Az ősi rivális PMFC otthonában lépett pályára a harmadosztály Dél-Nyugati csoportjának tizedik fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC, amely egy ponttal térhetett haza a Mecsekaljáról.

Klein Péter Nándor

A közös történelmük során első ízben feszült egymásnak a Rákóczi FC és a PMFC a harmadosztályban, azonban a két csapat múltját nézve egy minden szempontból rangadónak számított, melyre mindkét fél a legjobb tudása szerint igyekezett felkészülni, s ezt a szurkolók is érezték, hiszen remek hangulatot teremtettek a találkozón, melyet megelőzően a hazai klub vezetői köszöntötték a pécsi paralimpikonokat, akik Konkoly Zsófiával az élen remek eredményeket értek el Párizsban. 

PMFC-Rákóczi FC
Babinszky Bence, a Rákóczi FC csatára ezúttal is ta védők rémálma volt Fotó: Löffler Péter

Sem a szurkolásra, sem a kezdeti iramra nem lehetett panaszkodni, mindkét csapat nagy elánnal ment bele a meccsbe, melyet már az első percekben több kemény belépő is fűszerezett, majd egy bombagól is, hiszen a tizedik percben Rabatin Richárd 25 méteres átlövése kötött ki a somogyiak kapujának bal oldalában (1–0). A következő ígéretes lehetőség is a baranyaiak előtt adódott, egy szöglet után Füredi Szabolcs fejelt közelről kapura, azonban Mikler Dániel ezt, illetve Tóth Zoltán ismétlését is védte, majd remekül indította Nicoló Mazzonettot, aki a kapujából kifutó Helesfay Donát felett ívelt a kapuba tizenhét méterről (1–1). A félidő derekén újra a pécsiek előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, a leshatárról kilépő Daru Bence került ziccerbe, de Mikler Dániel lábbal védte a lövését, majd két perc múlva, erre válaszként Balogh Ákos lőtt kevéssel fölé egy szögletet követően. 

Centiken múlt a Rákóczi FC fordítása

A fordulást követően a kaposváriak előtt adódtak a nagyobb lehetőségek. Előbb Nicoló Mazzonetto kiugratását követően Babinszky Bence került helyzetbe, elhúzta a labdát Helesfay Donát mellett, de egy kicsit kisodródott, így a lövését a visszazáró Ócsai Mátyás kivágta a gólvonalról, majd Görög Gergő átlövését védte Helesfay Donát. A meccs utolsó negyed órájában teljes kapkodóvá, idegessé vált a rangadó, nem alakult ki folyamatos játék, ami inkább a PMFC felíveléseinek kedvezett, azonban egyik fél sem tudott újabb gólt szerezni. 

Fotó: Löffler Péter

NB III. Dél-Nyugati csoport, 10. forduló

PMFC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–1)
Pécs, PMFC Stadion, 1500 néző. V.: Fehérvári P. (Topálszki Sz., Balogh B.).
PMFC: Helesfay – Konstantinos, Preklet, Füredi – Sági, Ócsai (Morvai, a 67. percben), Rabatin, Fejős (Németh M., a 78.percben), Hegedűs M. – Tóth Z. (Vas B., a 26. percben), Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Balogh Á., Szederkényi, Hadaró – Görög, Horváth B., A. Mazzonetto, Balla (Pressing, az 57. percben), Pusztai – Babinszky, N. Mazzonetto (Zoltán R., a 69. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Rabatin (a 10. percben), illetve N. Mazzonetto (a 18. percben).
Sárga lap: Fejős (a 27. percben), Hegedűs M. (a 81. percben), Rabatin (a 86. percben), illetve A. Mazzonetto (a 32. percben), N. Mazzonetto (a 37. percben), Zoltán R. (a 92. percben).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában