Alakuló ülés

2 órája

A jutai csatlakozás szolgálná a somogyaszalóiak érdekét

Az alakuló ülés ismételt összehívását indítványozza október 15-e este hét órára három somogyaszalói megválasztott önkormányzati képviselő.

Marosi Gábor

Az alakuló ülés ismételt összehívását indítványozza október 15-e este hét órára három somogyaszalói megválasztott önkormányzati képviselő. Benkő Hajnalka, Harsányi Balázs és Kelemen Annamária szerkesztőségünknek eljuttatott nyilatkozatában azt írták, Makai Gabriella polgármesternek – aki korábban jegyzőként dolgozott – tisztában kellett lennie azzal a törvénysértő döntésével, miszerint az október 10-re összehívott alakuló ülést még azelőtt berekesztette, hogy a képviselő-testület a napirendi pontokat elfogadta volna. A berekesztett ülésről néhány nappal ezelőtt szerkesztőségünk is beszámolt.

A megválasztott képviselők azt írták, a polgármester által kiküldött meghívóban szereplő napirendi pontokon felül javasolták, hogy új napirendi pontként vegye fel azt, hogy a település a jutai közös önkormányzati hivatalhoz csatlakozhasson a jövőben. Ezt azonban nem tette meg és berekesztette az ülést. Kiemelték, az alakulóülésen a kaposmérői közös önkormányzati hivatal (oda tartozik Somogyaszaló) jegyzője nem vett részt, helyette csak a jegyzői megbízott volt jelen, akinek jeleznie kellett volna, hogy a polgármester döntése, miszerint berekeszti az ülést, törvénysértő.

A somogyaszalói testület tagjai továbbra is az együttműködésre törekednek

A nyilatkozatban a három megválasztott képviselő arról is írt, azért javasolják, hogy a jövőben a jutai közös önkormányzati hivatalhoz tartozzon Somogyaszaló, mert az a helyiek érdekét szolgálja, és a közös hivatal székhelye közelebb lenne a településhez. Hozzátették, a képviselő-testület demokratikusan megválasztott tagjai továbbra is az együttműködésre törekednek.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a somogyi kormányhivatalt. Válaszukban azt írták, az önkormányzatnak 15 napja van arra, hogy a képviselő-testületi ülésen – így a korábbi, sikertelen alakuló ülésen – készült jegyzőkönyvet megküldje a kormányhivatalnak. Annak ismeretében döntenek majd arról, hogy szükséges-e törvényességi felügyeleti eljárást indítani.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában