Szeretettel gyúrták és töltötték a gombócot

Hetedszer is megrendezte a gombócfesztivált a zákányfalui Együtt Egymásért Hagyományőrző és Nyugdíjas Egyesület, amelyre a csurgói kistérség nyugdíjasklubjai mellett Babócsáról és Várdáról is érkezett csoport.

Varga László

A gombócfőző versenyre ezúttal hét csapat nevezett, kétféle töltelékkel kellett minimum ötven gombócot készíteni. Szorgos kezek közel három órán keresztül gyúrták-töltötték-főzték a gombócokat, amelyeket a bírák az íz, az állag és a tálalás alapján értékeltek. Zákányfalu csapatának tejberizses- barackosa érdemelte ki az első helyet, a második Babócsa kókuszos-banánosa, a harmadik pedig Iharosberény gesztenyés- meggyes gombóca lett. A tálalásért Zákányfalu kapta a különdíjat a zselés-mályvacukros töltelékével, s Iharos csapata is különdíjat kapott a hagyományos szilvás gombócáért. 

– Az idén is rendkívül szoros volt a verseny, amit nagyon komolyan vettek a résztvevők. A rendezvény maximálisan elérte a célját: kifőtt a Dráva menti szeretetgombóc, azaz új barátságok születtek, és megerősödtek a régiek – hangsúlyozta Kardos Györgyi kistérségi vezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában