Rippl-Rónai Fesztivál

2023.06.11. 13:29

Hobo csinálta a fesztivált szombat délután az Európa Parkban

„Hobo az utcán” címmel történetmesélős, zenés műsort tartott Földes László a kaposváriaknak szombaton délután a Rippl-Rónai Fesztivál keretein belül.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

Az Európa park teljesen megtelt a művész rajongóival, akiknek a fellépő néha közvetlenül is leszólt a színpadról.

– Az énektanár megütötte a hangvillát és megadta a hangot, majd kiküldött az énekóráról. Ezért tartok ott, ahol most – elevenítette fel karrierjének kezdetét a műsor legelején.

– Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek, sokszor koncerteztem a Latinka Sándor Művelődési Központban. Rendőrségi problémák is voltak. Aztán a kaposvári színház legendás korszakában is sokat jártam ide. Voltak itt barátaim. Nemrégiben előadói estet is tarthattam József Attilától Ady-ig – emlékeztetett Hobo, aki egy 1968-ban írt szerzeménnyel, a Csillagok ne ragyogjatok cíművel kezdte az előadást. Dalaiban és azokon túl szóban is személyes élményeit osztotta meg a nagyérdeművel.

Sok éven át azt kaptam, hogy sose leszek senki, és nem fogad be a nép. Nem tudtam, mi az a nép és miért nem fogad be. Megpróbáltam olyan lenni, mint mások, összehúztam a hátam, görnyedten jártam, de azt kaptam, hogy „sose leszel olyan, mint ők”. Nem tudtam, hogyan is kéne olyannak lenni. A szerencse, hogy csak kiderült, hogy micsoda, gazember vagyok – mondta a hetvennyolc éves művész, aki a színpadról lement rajongói közé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában