Kultkikötő

2024.06.30. 11:30

Két hét után már unatkozik és színpadra állna minden színész

Idén nyáron is vitorlát bont a Kultkikötő, igazi nagyszínpadi produkciók költöznek a Balaton szabad ege alá. Érkezik A Pál utcai fiúk, az OMEGA - Égi vándor, A bűvös szék, a Mirandolina, a Szép nyári nap Neoton-musical és a Puskás x Kőszívű musicalkoncert. Mintegy 200 programmal várják a közönséget.

Kovács Gábor László

 Az idén a 19. évadát indítja el július első hétvégéjén a Kultkikötő, négy balatoni helyszínen: Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonbogláron és Alsóőrsön. Színházi előadásokkal, koncertekkel, gyermekelőadásokkal és képzőművészeti rendezvényekkel várják a nézőket. Balatonföldváron a Kulipintyó, vagyis a Széchenyi villa udvarán a kamaraszínházi előadásoké lesz a főszerep, míg a szárszói Csukás színház a családi programoknak ad helyet. A balatonboglári helyszínen elsősorban koncerteket rendeznek, jön a Bagossy Brothers, Alsóőrsön a Charlie 77-koncert, és a Pál utcai fiúk dallamai csendülnek fel. 
– Nyáron alig várják a színészek, hogy bezárjon a kőszínház, és azt mondhassák magukról, hogy elmennek pihenni. Csakhogy egy valamirevaló színész két hét múlva már unatkozik, és rögtön menne a színpadra – mondta Nagy Viktor, alapító-igazgató. – A nézők is várják a nyarat, sokan már a Kultkikötőhöz igazítják a nyaralásukat, és ez mérhetően meglátszik a vendégéjszakák számában is, tehát a kultúra a gazdaság egyik motorjaként is felfogható. 
Schell Judit és Szervét Tibor, Hernádi Judit és Kern András, Mucsi Zoltán, Csákányi Eszter, Grecsó Krisztián, Rezes Judit és Szabó Győző, Kollár-Klemencz László, Kiss Tibi, Gyabronka József, Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor, Szulák Andrea és Szemenyei János, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós, Lukács Miklós, Máté Gábor és Mácsai Pál, Bősze Ádám zenetörténész, illetve a Karinthy Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Kőszegi Várszínház, a Pannon Várszínház társulata lép színpadra az idén. A nagyprodukciók mellett válogathatnak a nézők zenés irodalmi estek vagy éppen párkapcsolati témákat boncolgató, az élet nagy kérdéseire választ kereső előadásokból is. 
Fotó: MW

 

Templomnéző séták a Balatonnál


Újdonság, hogy Zubreczki Dávid budapesti városnézői sétáit a Balatonhoz költöztetik, mert a tó környékének építészete legalább ennyire izgalmas. A templomséták a Balaton körül nemcsak a kegyhelyekről mesél, hanem szórakoztató módon a települések múltjáról és jelenéről is. Szerelem, házasság, válás, szívbemarkoló vagy kacagtató történetek – ilyen élményt kínál a Kalamazoo, a Szeretetkert, a Maggi és Lillemor, a Loveshake: Az élet összeráz, a LOFT vagy az Ágyban párban estje is. 
 

Budapest Bár és Charlie a színpadon


A tavaly Kultkikötő-közönségdíjat nyert, A GRUND - vígszínházi fiúzenekar fellépésének ismét a boglári Kultkikötő ad helyet. A Budapest Bár Alsóörsön Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenci Bora, Frenk, Kollár-Klemencz László énekesekkel várja a közönséget, augusztusban pedig Szárszón Behumi Dórit, Frenket, Keleti Andrást és Kiss Tibort kíséri majd a zenekar. A koncertek sorát Charlie zárja augusztus 24-én. A kisebbeket Süsü, Kippkopp és Tipptopp, Boribon, Vitéz László, Szaffi, Pinokkió, Csizmás Kandúr és Kóc bohóc várja. 
 

Sokan a Kultkikötőhöz igazítják a nyaralásukat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában