Fotók és videó

2024.07.27. 17:28

Hagyományos indiai esküvőn, százak előtt keltek egybe a párok a Krisna-völgyben

Több ezren voltak kíváncsiak a Krisna-völgyi búcsúra az elmúlt hétvégén. A programok már pénteken elkezdődtek, a legtöbben viszont a szombati hagyományos indiai esküvőre érkeztek. Az eseményen két pár mondta ki a boldogító igent.

Marosi Gábor

Már a bejutás is türelemre tanította az autósokat szombaton délelőtt. Legalább 45 percbe telt, mire Somogyvámos központjából a Krisna-völgyi parkolóig el lehetett érni. Megérte a várokozás. A völgyben a szokásosnál is indiaibb volt a hangulat. Nemcsak a krisnások húztak színes ruhákat, több látogató is az ünnephez méltóan, a szivárvány minden színében pompázó viseletet öltött magára.

A legszebben, kétség kívül a két menyasszony öltözött fel. A hagyományokhoz hűen mindketten piros ruhában vonultak be a hatalmas sátorba, majd mentek fel a színpadra, hogy sok száz ember előtt házasodjanak össze. Rādhā Krisna Das, vagyis Hosszú Zoltán, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének egyházelnöke a ceremónián elmondta, hogy a krisnások életében is rendkívül fontos a házasság, melynek célja, hogy közösen tudják Istent szolgálni, tudjanak időt tölteni egymással, és dolgozni a másikért.

Farkas Ádám, az egyik vőlegény elárulta: szibériai származású feleségével közösen azt érzik, az esküvővel egy magasabb, szakrálisabb szintre emelkedett a kapcsolatuk. Megható és szép élmény volt számukra, hogy ennyi ember előtt házasodhattak össze. 

Az esküvő mellett zenés, táncos és sport programokat, túrákat is szerveztek a völgybe, és természetesen a helyben megtermelt alapanyagokból készült ételeket is meg lehetett kóstolni. Magola Roland, a Krisna-völgy sajtóreferense kiemelte: céljuk, hogy ideálisabb életmódjukat minél többekkel megismertessék. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában