RockBalaton

2024.08.10. 10:51

Egész hétvégén dübörög a rock Fonyódon

Erős kezdés után sikerült felül múlni a RockBalaton első napját. Csütörtökön az Ossian és az Aurora gyújtotta be a rakétákat a fonyódi Piac Téren, de egész hétvégén a rock van a főszerepben a jubileumi fesztiválon.

Koszorus Rita

Fotó: Kajetán Jácint Photography

Négy napon át a legjobb hazai előadók és feltörekvő zenekarok adják egymásnak a színpadot Fonyódon, a 10-ik jubileumi RockBalaton fesztiválon. A rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek rockerek, hiszen azt mondják: itt igazán önmaga lehet az ember. – Harmadik éve járunk vissza a RockBalatonra, mert itt jó a buli, nincs balhé és jó a szervezés, ahogy a zenekarok is. Mi egy napra nem járunk, ha jövünk, akkor végig maradunk, mondta kérdésünkre Fazekasné Korpics Ildikó. – Az összes fellépő nagyon jó, a Detonic énekese meg osztálytársam volt, mert én is somogyi gyerek voltam. Húsz éve elköltöztem Szentgotthárdra, tette hozzá férje Fazekas István. 

A rock örök. 
Fotó: Kajetán Jácint Photography

Rock és nyaralás 

Aki csak tehette több napra érkezett, vagy éppen megtoldotta a négy napot még egy kis pihenéssel. – Egy hétre jöttünk, úgy szoktuk, hogy a buli után még maradunk egy hétig. Szerintem a szombati nap lesz a legerősebb, de mindenkire kíváncsiak vagyunk. Gyerekkorom óta szeretem ezt a zenét, akkor még 12 évesen hallottam egy Pokolgép számot és az annyira megérintett, hogy azóta nincs megállás. Számomra nagyon fontos, hogy értsem a szöveget, tudjam miről szól a dal és ha szeretem tudjam az előadóval együtt énekelni, vélekedett Szabari Szilárd. 

A Nemzeti Hang nagyot szólt Fonyódon.
Fotó: Kajetán Jácint Photography

Berobbant a Nemzeti Hang 

Pénteken nagyon sokan voltak kíváncsiak a feltörekvő nyíregyházi rockerekre, a Nemzeti Hangra. Több Nemzeti Hang feliratú zászló lengett a levegőben a koncert alatt. Őket az Ossian követte a színpadon, akikre nagyon sokan vártak a közönség soraiban. – Ossian a kedvenc zenekarunk, úgyhogy miattuk jöttünk, de a Kárpátia és a P. Mobil is nagy kedvenc, úgyhogy minden napra van olyan előadó, aki miatt eljövünk a koncertkre, mondta Veronika és Józsi, akik Szigetvárról érkeztek Fonyódra. 

Az Ossian hazajár már a RockBalatonra.
Fotó: Kajetán Jácint Photography

Megtelt a fonyódi piac 

A zenekar szinte hagyományosan fellép a fonyódi fesztiválon, ahol minden alkalommal fergeteges hangulatú bulit csapnak, ez így volt idén is. Szinte teljesen megtelt a színpad előtti tánctér és a rockerek együtt énekelték Paksi Endrével az ismert dalok szövegét. 
A pénteki koncertnapot az Aurora zárta, így a punk zene kedvelői sem mentek haza zenei táplálék nélkül.

Az Aurora felejthetetlen koncertjre zárta a pénteket. 
Fotó: Kajetán Jácint Photography

Négy napon át rocktól hangos a város

A zúzás szombaton és vasárnap is folytatódik, hiszen fellépnek:

  • Ős Messenger,
  • Moby Dick,
  • Kárpátia,
  • Omen,
  • Szekeres X Barbaro Junkies dalok,
  • A Király Halott,
  • P.Mobil,
  • Pokolgép.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában