Elkötezelődés

2 órája

Nagy utat jártak be a különleges gyűrűk

Hogy mennyire fontosak az Argentínában élő Széchényi Sándor életében a gyökerek, a hovatartozás, arról a csokonyavisontai Szent László-templomban tartott ünnepi szentmise is tanúskodott.

Gamos Adrienne

Forrás: Somorjai Anna

Feleségével, Monicával úgy döntöttek, hogy a férj őseinek, a Széchényi grófok hazájában, Csokonyavisontán erősítik meg 1990-ben, Argentínában tett házassági fogadalmukat. A szertartást Bognár Tamás atya vezette, az eskü szövegét magyarul mondta a pár. Akik ismét egymás ujjára húzták a nagy becsben tartott gyűrűket, melyeknek különlegességéről a helyi polgármester beszélt a köszöntőjében. – A szemben lévő ősi lakból indultak el a felmenők az emigráció hosszú útjára, a nagymama a meneküléskor magával vitt ezüst parfümös doboztetőkből gyűrűket öntetett unokáinak, és keresztet is, hogy kerüljenek bárhova is az életben, maradjon kézzel fogható emlék a hazáról – fogalmazott Harasztia Attila. Az értékes darabok így visszatértek egy rövid időre Csokonyavisontára

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában