NBBH

2 órája

Fonyódon akadt horogra az eddigi legnagyobb hal a bojlis versenyen

Fonyódon fogták ki azt a több mint 28 kilogrammos pontyot pénteken éjjel, mely az idei Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) eddigi legnagyobb példánya.

Marosi Gábor

A hatalmas tőpontyot a Carpetmen Team akasztotta meg a Strand utcai strandon a verseny első napján.

A 12. NBBH első halát azonban a Balatoni Halgazdaság csapata fogta ki Balatonbogláron, a Kodály strandon. A csapatban ott van Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója is, aki az NBBH történetében először vesz részt 186 órás versenyen.

nbbh
Forrás: NBBH

A szervezőktől megtudtuk, hogy a Balatoni Halgazdaság csapata – másik kettőhöz hasonlóan – nem nyerheti meg a fődíjat, ők csak a hangulat miatt neveztek be a küzdelembe. A világ leghosszabb ideig tartó pontyfogó versenyén 150 csapat 750 horgásza ragadt botot és próbálja kifogni a legnagyobb halakat a tóból. Idén a 12 kilogramm feletti példányok számítanak bele a mérlegelésbe. Az abszolút győztest az 5 legnagyobb hal összsúlya alapján hirdetik majd ki. A viadal október 5-ig tart. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában