Lelki Gyakorlat

1 órája

Tudomány, líra és muzsika kézfogója a vármegyeszékhely „lelkigyakorlatán”

Az igazság békét teremt mottóval rendezik meg az idei Ars Sacra Fesztivált, melyhez Kaposvár több mint egy évtizede kapcsolódott.

Lőrincz Sándor

Szombaton 16 órakor a kaposfüredi Szent Őrangyalok-plébánián Szőke Blanka Bianka tárlatát Sörös Rita szobrászművész nyitja meg, vasárnap 11.15-kor Rumszauer Miklós a Szent Margit-templom kiállítótermének képzőművészeti anyagából rendezett tárlatot ajánlja az érdeklődők figyelmébe, 17 órakor a Szent Imre-templomban Varga László megyés püspök nyitja meg a Szakrális Művészetek Hetét. Az egykori ferences szerzetes, Bősze Ádám Angyalok éneke címmel tart előadást a Szent Imre Kórus, a Zenekedvelők Kórusa, a Református Kórus és a Vox Medicinae közreműködésével, Kerekesné Pytel Anna vezényel. Hétfőn 19.15-kor Magyar művészek és teológusok Rómában – Százévesek a Klebelsberg-alapítású Collegium Hungaricumok címmel Rosta István tudománytörténész-professzor tart előadást a Szent Margit-templomban. Csütörtökön 10.45-től Galamb­fohász címmel rendeznek beszélgetést a püspöki székházban hitről, családról, hivatásról Kása Tímea színművésznő és Acsai Roland költő, író, műfordító részvételével, Olgyay Gábor zeneszerző közreműködésével. 17 órakor Hit a fotóban, fotó a hitben címmel Korzenszky Richárd bencés szerzetes, nyugalmazott tihanyi perjel nyitja meg Hegedüs György tárlatát a székesegyházban, 18 órától a Kultúr-Találka együttes mutatkozik be a Szent Fausztina Irgalmasság Házában Tolnai Mária moderálásával. Pénteken 16 órától a Takáts Gyula Könyvtár vendége lesz Zsuffa Tünde író, 17.30-tól A templom éneke címmel az evangélikus templomban a Lélekvár együttes, a Kaposvári Evangélikus Énekkar és a kamarazenekar lép fel Baji Csaba vezényletével. Jövő szombaton 19 órakor a kaposfüredi Szent Őrangyalok-templomban Az én békémet adom nektek címmel Gál Laura énekművész koncertezik Várfalvi-Fodor Éva zongorakíséretével. Vasárnap 10 órától a Vikár Béla vegyes kar közreműködésével koncertmise lesz a Szent Margit-templomban. 
A reformátusoknak a békesség hangjai című, Keresztező könyvesházi koncertsorozata szeptember 16–20. között naponta 15 órától ígér zenei csemegéket. 
Fotó: MW

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában