Útmutatás

2024.09.08. 09:45

Példaképekre ma is nagy szükség van

Lőrincz Sándor

Különleges előadás keretében mutatta be csütörtökön az Egri csillagok című produkcióját a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A Honvédelmi Minisztériummal közösen szervezett művészeti esemény helyszíne a budapesti MVM Dome volt. A látványos főpróbát hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok és idősek tekinthették meg. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gyermek és felnőtt, időskorú ellátottjai közül több mint 1200-an utaztak a fővárosba vármegyékből. Mint megtudtuk: a kéthelyi Remény Integrált Szociális Intézmény idősei közül egy kisbusznyian ültek a nézőtéren, míg a somogyi Gyermekvédelmi Központból hatvan fiatal tekintette meg a Vidnyánszky Attila rendezte izgalmas előadást. 
A pénteki előadásra több mint hatezer, a Honvéd Kadét Programban részt vevő középiskolás diák kapott lehetőséget, szombaton hatezer diák és pedagógus érkezik az eladásra. S hogy mi motiválta a mintegy 200 táncost és 100 színészt, zenészt megmozgató előadást? Vidnyánszky úgy fogalmazott: „Hősökre, példaképekre ma is szükségük van a fiataloknak. A nagy tettek, nagy érzelmek ma is megmozgatják a fantáziájukat. Gárdonyi regénye igazi nagy történet: szerelemről, hűségről (és árulásokról), bátorságról, hazaszeretetről, hősiességről, a felnőtté válásról”. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában