IV. Írók-Költők Találkozója

2024.09.09. 18:06

Poklot járni, lelket nyitni hívnak a Balatonhoz

Szeptember 19. és 21. között különleges kulturális programok várják az érdeklődőket a Balaton partján. A IV. Írók-Költők Találkozója több helyszínen zajlik, ahol neves szerzők, költők és előadóművészek gondoskodnak a felejthetetlen élményekről.

Hajdú Marianna

Szeptember 19. és 21. között különleges kulturális események várják a Balaton környékén az irodalom és a költészet szerelmeseit. A IV. Írók-Költők Találkozója több helyszínen zajlik, így Zamárdiban a közösségi házban, és a Hotel Famíliában, de a Szántódpusztai Majorságban is várják az érdeklődőket. Neves szerzők és előadóművészek hozzák közelebb a kortárs irodalmat, céljuk, hogy egyedülálló művészeti élményt nyújtsanak, miközben lehetőséget biztosítanak az alkotások mélyebb megismerésére és a szerzőkkel való találkozásra.

Megnyitó és kiállítások

Az esemény szeptember 19-én 15:00-kor veszi kezdetét a zamárdi Közösségi Házban, ahol Matykó Zsuzsanna alpolgármester és Szakál Anna, az egyesület elnöke köszönti a közönséget. A megnyitó után Gál Mihály „Lélek és élet” című kiállításával folytatódik a program, amelyet fuvolajáték és versek tesznek még emlékezetesebbé. 

Irodalmi estek és gasztronómiai élmények

Szeptember 20-án szintén Zamárdiban, a Hotel Famíliában 16:30-kor egy szórakoztató irodalmi est vár minket. Kánoky László „Pokoljárás és bohóctréfa” című előadásában humorral és mélységgel találkozhatunk, amelyet neves színészek előadása kísér. A rendezvény zárónapján, szeptember 21-én Szántódpusztán, a majorság területén irodalmi program várja az érdeklődőket. A szép környezetben 11:00-től Horog Máté előadásában Pálóczi Horváth Ádám életéről hallhatunk. Ugyanezen a napon, 16:00-tól ismét Zamárdiba várnak mindenkit, ahol a Közösségi Házban Büki Attila „Az elhivatott" című előadását láthatjuk.  Színre lép még Varga-Bodó Anita előadóművész, és a Vasvári Játékszín Egyesület. 

Ez a háromnapos esemény kiváló alkalom arra, hogy feltöltődjünk, elmélyüljünk a magyar irodalomban, és élvezzük a Balaton környékén töltött idő minden pillanatát. Mindezt ráadásul ingyenesen látogathatjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában