Színház világ

2024.09.01. 13:59

Szórakoztat, összetart, de leginkább a létéért küzd a Roxínház

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Roxínház. A színházi előadások mellett Somogy több településének rendezvényein is felléptek, miközben színpadra állították a Pál utcai fiúk című regény musicalváltozatát is.

Andricz Gabriella

Egy szereplő kivételével, kizárólag a tanodások állnak színpadra a kaposvári Roxínház legújabb el?adásában az Ágacskában. Csukás István meséjét a társulat rendez?je, Pintér Kata állította színpadra.

Fotó: Lang Róbert

Csurgó, Szilvásszentmárton, Somogyvár, Celldömölk, Balatonszárszó, Alsóörs közönsége tapsolt a kaposvári Roxínház Szaffi- és a Made in Hungária-előadásainak a nyáron, s sok falunapon is bizonyította a társulat a remek tánc- és énektudását. – A fennmaradásért küzdünk, hisz önfenntartó társulatként a pályázati forrásokra hagyatkozhatunk és a támogatók erejében bízhatunk csak, már öt éve – mondta el Pintér Kata, a társulat egyik vezetője. – Viszont hatalmas erőt ad a mindennapokban, hogy van egy csapat, akik sokszor reggeltől estig együtt töltik az idejüket, szeretnek együtt lenni, fontosak egymásnak. Szerencsére jók a visszajelzések az előadásainkról, sokszor halljuk vissza, hogy nem is gondolnák, hogy amatőr társulatként ilyen jól teljesítünk. 
A társulat vezetője a közösség összekovácsolódása mellett nagyon büszke arra is, hogy több tagjuk már végzett színészként dolgozik, illetve az egyetemi tanulmányai mellett is vállal szerepet. – Sárdi Benjamin, aki 12 éves kora óta tagunk, ma már a Magyar Táncművészeti Egyetem elsőéves hallgatója, de végtelenül büszkék vagyunk Márkus Csengére és Bodor Kristófra is, aki szeptembertől színészképzésben vesznek részt. Kisgyerekként kerültek hozzánk és rengeteget fejlődtek nálunk, nagyon tehetségesek – mondta büszkén.

LANG4594
Fotó: Lang Róbert

 A fellépések mellett a legnagyobb élmény a Pál utcai fiúk színpadra állítása volt a társulat számára. Két különlegessége is van: három olyan fiatal bekerült az előadásba, akiknek ez lesz az első színházi szerepük, s lányokat is bevontunk a történetbe. – Már az őszi előadásokra is rohamosan fogynak a jegyek, a naptárunk novemberig tele van, és készülünk a Hókirálynő bemutatójára is – mondta Pintér Kata

 

A próbákért is megéri idetartozni 

A Roxínház szeptember 11-én tartja a Tanoda felvételit Kaposváron, ahová mindazokat várják, akik egy jó csapat és izgalmas műhely tagjai szeretnének lenni. – Nemcsak amiatt érdemes hozzánk járni, hogy fellépésekre készüljünk, hisz maga a próbafolyamat is ad egy olyan rendszerességet, egy ritmust a mindennapokban, amire szükség van. Többen aggódnak, hogy a tanulás rovására megy az itt eltöltött idő, de a közel 25 éves tapasztalat, amióta a társulat működik, azt bizonyítja, hogy az itt tanult készségek sokkal több pluszdolgot tesznek hozzá az egyéniség fejlődéséhez, mint amit elvennének. Természetesen áldozat és kitartás nélkül nem megy, de a sok befektetett energia biztosan megtérül a gyerekek életében – tette hozzá Pintér Kata. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában