Születésnap

2 órája

Látogatóból bőven akadt a tízéves desedai látogatóközpontban

Jubilált a desedai látogatóközpont a hétvégén. A létesítmény tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. A Rippl-Rónai Múzeum munkatársai a születésnapot összekapcsolták a múzeumok őszi fesztiváljával és az állatok világnapjával.

Marosi Gábor

Népi játékokkal, ugrálóvárral, gyerekpezsgővel és egy hatalmas születésnapi tortával is várták az érdeklődőket a Desedán, a Fekete István Látogatóközpontban. A jubileumi eseményre több tucatnyi kisgyermekes család látogatott ki. – A gyermekeimet nagyon érdeklik az állatok, és a programokat is jól összeállították, ezért is jöttünk el – mondta Martinka Bernadett

 Az elmúlt tíz évben többször is jártunk itt, mert ez egy olyan hely, ahol sokat lehet tanulni. Interaktív elemekkel van felszerelve az épület, ezt a gyerekek nagyon élvezik.

 – tette hozzá a kaposújlaki édesanya.

Nemcsak a környékről érkeztek családok, a Balaton-felvidékről is ellátogatott egy házaspár az eseményre. – Pár napot töltünk el Kaposváron és most volt olyan idő, hogy ki tudtunk jönni ide – mondta a Felsőörsről érkezett Hajdu Erika.   

Nagyon szép ez a hely, igényesen kivitelezett és sok ismeretet ad, főleg a gyerekeknek.

– emelte ki a látogató. Ez is volt az egyik célja, amikor tíz évvel ezelőtt felavatták a látogatóközpontot, mely bő egy év alatt, 220 millió forintból épült fel. Az átadáson Áder János, akkori köztársasági elnök is részt vett. A volt államfő köszöntőjében kiemelte, dicséret illeti a látogatóközpont építőit, mert szerényen, ügyesen és józan mértéktartással építettek. Ami pedig elkészült, a vízi ember jelenlétét és maradását szolgálja – tette hozzá.

A Fekete István Látogatóközpont a Rippl-Rónai Múzeum leglátogatottabb intézménye, erről Ábrahám Levente a múzeum igazgatója beszélt a jubileumi eseményen. – A kezdeti látogatószám mára megháromszorozódott – hangsúlyozta. –  Az első években 10 ezren keresték fel, mostanra viszont elértük az évenkénti 30 ezres látogatószámot. Ez egy 60 ezres lélekszámú városban óriási dolog. Olyan, mintha a kétmilliós Budapesten, egymillió ember menne be egy múzeumba. Azon dolgozunk, hogy a többi intézményünk látogatottsága is hasonlóan jól legyen – mondta Ábrahám Levente.

A múzeum igazgatója arról is beszélt, a látogatóközpontban az állandó kiállítások mellett, gyerek- és múzeumpedagógia foglalkozásokat tartanak, valamint élményprogramokat is szerveznek. Élményhajózásra, csónakázásra és kerékpár kölcsönzésre is lehetőség van. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában