Nagyobb a lángja, mint a füstje az üvegfúvásnak

Ezzel a címmel nyitotta meg a Bárdudvarnoki Nemzetközi Üveg Alkotótelep kiállítását Kaposváron a Dorottya Házban péntek délután.

Barkóczy László

Fotó: Muzslay Péter

 A különleges, üvegből készült alkotások tárlatán Andor István üvegtervező művész, a Goszthony Mária Alapítvány elnöke köszöntötte az érdeklődőket. A kiállított műalkotásokat Berzy Péter Kaposvári Polgár, az alkotótelep-alapítvány segítője, és Szabó Zsófia művészettörténész, a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézet tanára méltatta.

 Ferencz Tamás, Bárdudvarnok község frissen megválasztott polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, és beszédében kiemelte: az alkotásokat és a művészeket látva bizton állíthatja, jó kezekbe került Goszthony Mária öröksége. A megnyitó előtt és után az érdeklődők üvegtechnikai bemutatót tekinthettek meg Herczeg István és Baranyai Szabolcs üvegművészek segítségével, miközben Ágoston Béla zeneművész, a Bárdudvarnoki Kulturális Hét zenei tanácsadójának szaxofon dallamait hallgathatták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában