Színekkel mutatja meg érzéseit

Nitt Jánosné munkáiból nyílt tárlat az idősek hónapja alkalmából a somogysárdi faluházban.

Varga László

– Nagyon szeretek a színekkel változatosan, kreatívan dolgozni, ez a hobbim, ezáltal tudom az érzelmeimet és a lelkiállapotomat leginkább kifejezni – vallotta a somogysárdi Nitt Jánosné az idősek havi rendezvényen megnyílt tárlatának megnyitóján. A faluházban kiállított több száz kép különböző technikával és színkombinációval készült, amelyek között török, mandala mintájú és üvegfestéssel kapcsolatos mintázatú alkotások, valamint a négy évszakra jellemző tájak és egyéb témájú művek szerepelnek. Nitt Jánosné alkotásait meglehetősen későn ismerte meg a közönség, László Klaudia művelődésszervező szerint még ma sem tudnának róla, ha a képeivel kapcsolatban nem fordult volna hozzájuk segítségért.
– Akkor jöttünk rá, hogy mennyire tehetséges, és döntöttük el, hogy kiállítást szervezünk számára – mondta. – A munkáit Nagyné Kaizer Lívia rajztanár segített kiválogatni a bemutatóra. 

Nitt Jánosné
Nitt Jánosné munkáiból nyílt kiállítás Fotó: Varga László

Nitt Jánosné nem Somogysárdon kezdett alkotni.
– Néhány éve kórházba kerültem, és unalmamban kezdtem az unokámnak színezni – emlékezett vissza. – Közben rádöbbentem, hogy milyen sokféle színt lehet használni és mennyire jó lehetőség ez az önkifejezésre. Később Kaposváron a Petőfi Idősek Klubjában folytattam – mondta az amatőr alkotó. 
Mentora, Fajcsiné Marics Éva is részt vett a kiállításon tizenkilenc városbeli klubtaggal együtt. – Boldog vagyok, hogy ennyien látták a képeimet, a mezőcsokonyai gyerekeknek pedig köszönöm a csodálatos műsorukat – mondta búcsúzóul Nitt Jánosné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában