Kézilabda NB I.

2023.09.13. 20:31

Magabiztos debreceni siker a boglári akadémián

Nem tudták lefékezni az akadémisták a Lokit, a Bajnokok Ligája résztvevő, legutóbbi szezonban bronzérmes DVSC SCHAEFFLER tizeneggyel nyert a NEKA otthonában. Faragó Lea öt góllal, Zaj Klára pedig nyolc védéssel zárta a hatvan percet.

Keszthelyi Zoltán

Az első tizennyolc perc nem sikerült rosszul boglári szempontból, hisz mindössze két találattal vezettek a vendégek (7–9), ám a szünetig hátralévő tizenkét percben már nem esett hazai gól, így öttel (7–12) ment a félidőben a válogatott játékosokkal és külföldi légiósok felálló Debrecen. Nem volt színvonalas első hatvan perc, mely összesen huszonkét hibát hozott, ebből tizenöt volt – eladott labda, technikai hiba – hazai oldalon. Nem kérdéses, ezúttal minőségi ellenféllel találkoztak Bató Liliék, ám ezek nagy része ki nem kényszerített hiba volt.

A vendégeknél az első huszonkét percben csak a Petrus, Kácsor duó szerzett gólt, szám szerint hetet, előbbi négyig, utóbbi ötig jutott a szünetig! Hazai oldalon Bató és Győri tudtak csak duplázni, akik mellett Faragónak, Waldnak és Munteanu-Korodinak sikerült még egyszer–egyszer eredményesnek lenni. Zaj Klára első félidei teljesítményét ki kell emelni, nyolc védéssel zárt, ráadásul a kapufa is kisegítette kétszer. Összehasonlításként a másik oldalon Bartulovic mindössze háromszor találkozott a labdával.

A szünet után tempót váltott a Loki, amit próbáltak a balatoni fiatalok is felvenni, ám ebben a játékrészben nagyon jól használták ki az utóbbiak hibái a vendégek, amiből volt bőven, hisz tíz eladott labdájuk mellett két technikai hibájuk is akadt ebben a második félórában! A kapuban Zaj sem találta a ritmust, a helyére érkező Csapó pedig az utolsó tizennyolc percben három védésig jutott. Támadásban Molnár Dorottya és Győri Viktória is három-három alkalommal vette be Bartulovic hálóját, nekik is köszönhetően az első félidőben elért hét után, a másodikban már tizenkét jutottak Bakó Botond fiataljai.

K&H női kézilabda liga – 3. forduló
NEKA – DVSC SCHAEFFLER 19–30 (7–12)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 200 néző. Vezette: Bátori Bence Martin, Szécsi Lantos Boldizsár

NEKA: Zaj – Miklós K., Lapos 1, Bató 3 (1), Győri 5, Faragó L. 2, Wald 1Csere: Csapó (kapus), Pálmai, Munteanu-Korodi 1, Molnár D. 3, Matucza, Berei, Petruska, Kriston 1, Hengl 2Vezetőedző: Bakó Botond
DVSC SCHAEFFLER: Bartulovic – Grosch 1, Planéta, Vámos P. 2, Haggerty 1, Kácsor 6, Petrus 6Csere: Csernyánszki 2, Füzi-Tóvizi 2, E. Johansson, Jovovity 3, Hámori 3, Töpfner 2 (1), Vámos M. 1, M. Costa 1Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Kiállítások: 2 perc (–), illetve 4 perc (–)
Hétméteresek: 1/1 (1/1), illetve 1/1 (–)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában