Férfi kézilabda Magyar Kupa

2023.12.04. 13:08

Deményi Xavér már bogláriként tér vissza a tatai Güntner Arénába

A Magyar Kupa legjobb tizenhat közé jutásért lép pályára a HSA NEKA a másodosztály tizenötödik, utolsó előtti helyén álló Tatai AC otthonában kedden, 19:00 órakor. Kötelező a továbbjutás a balatoniak számára, akikre ráfér némi sikerélmény, hisz legutóbbi hat élvonalbeli meccsükből csak egyet nyertek meg.

Keszthelyi Zoltán

A tataiak a szintén másodosztályú KK Ajka idegenbeli legyőzésével (32–33) jutottak a Magyar Kupa harmadik fordulójába, a félidőben még hátrányban voltak (18–16), ám a fordulás után a 25, illetve 23 éves Sárosi Ádám öt, illetve Molnár Marcell négy találatával fordítani tudtak. A bajnokságban azonban nem ők a legeredményesebbek, hanem a 26 esztendős Vass Ákos az eddigi tizenhárom találkozón – amiből hármat nyertek meg – elért hatvankilenc góljával, melyből harminc hetesből esett. A tatai keretben egy korábbi akadémista is akad, a 23 éves Zatureczki Kevin személyében, aki eddig huszonnégyszer volt eredményes a szezonban. Fiatal együttes lesz az akadémisták ellenfele, mely 22,6 év átlagéletkorú játékoskerettel kapott ki a legutóbbi fordulóban otthon a Mezőkövedtől (26–30). Az elmúlt kírásban elért hetedik hely után jelenleg csak tizenötödikek, november elején edzőt is váltottak, Sibalin Jakab helyett Márton Ádám vette át a csapatot, akivel nyertek Ózdon (26–33), majd kisebb meglepetésre az Optimum Solar-Békési FKC otthonában (27–35) is, aztán jött az említett kövesdiek elleni vereség.
Sótonyi László együttesének nem lehet más célja, mint a továbbjutás, ez a hatvan perc remélhetőleg jól szolgálja az év utolsó utolsó, FTC-Green Collect elleni hétvégi bajnokira való felkészülést. A balatoniak közül a kapus Deményi Xavér a Tatabánya kölcsönjátékosként két szezonban is védett Tatán, jól ismeri tehát a Güntner Arénát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában