Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport

2024.04.27. 07:03

Meglepné az éllovast a Rákóczi

Vasárnap 17.00 órakor az élen álló Iváncsa KSE otthonában lép pályára a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 26. játéknapján.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A tavaszi szezonban eddig kitűnően szerepel azon csapatok ellen a Kaposvári Rákóczi FC, melyek előtte állnak a bajnoki tabellán. Az Dunaföldvárt ugyanis magabiztosan, négy-nullára, míg a Nagykanizsát szinte végig tíz emberrel futballozva kettő-egyre verte. Ebből kiindulva a listavezető Iváncsának sem lesz könnyű dolga a somogyi zöld-fehérek elleni összecsapáson. 
– Erős csapattal találkozunk, de nem feltett kézzel utazni, győzni szeretnénk – hangsúlyozta Mayer Milán, a Kaposvári Rákóczi FC támadója. – Biztos vagyok benne, hogy egy jó mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat látványos, támadófocit játszik. Igyekszünk mi irányítani a mérkőzésen, hiszen nekünk is megvan a saját célunk. 
A listavezető Iváncsa az előző fordulóban botlott, ugyanis kikapott a kiesés ellen harcoló Mohács otthonában, azonban továbbra is vezeti a csoportot. 
– A bajnoki címért küzdenek, ezért biztos fájó volt számukra az elmúlt hétvége – tette hozzá a Rákóczi játékosa. – Nem gondolom, hogy hullámvölgybe kerültek volna, csak azért, mert egyezer kikaptak. 
A Rákóczi FC viszont egyre jobb formába kerül, folyamatosan fejlődik a csapat játéka, ami az eredményekben is megmutatkozik. 
– Jó a csapatösszhang és a mester által kért taktika is közel áll hozzánk. Sokat dolgozunk hétközben, aminek azt gondolom, látszata is van – árulta el a siker titkát Mayer Milán

Egyre jobb formában

A korábban az élvonalban is futballozó támadó, Mayer Milán a legutóbbi két fordulóban is kezdőként kapott lehetőséget Székely Tibortól, a Rákóczi mesteréről, aki ezeken a találkozókon középpályásként számított a labdarúgóra. 
– Nagyon jó volt végre kezdőként pályára lépni, hiszen azért dolgozom minden héten, hogy egyre többet tudjak játszani – tette hozzá a sokáig térdproblémákkal küzdő Mayer Milán. – Az, hogy elől vagy a középpályán kapok szerepet, nem foglalkoztat. Mindkét poszton jól érzem magam. Kezdek egyre jobb állapotba kerülni, de nyilván nem vagyok még maradéktalanul elégedett magammal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában