Röplabda

2024.06.20. 17:28

Tizen távoztak és eddig négyen érkeztek a nemzetközi porondra készülő KNRC-be

Egy történelmi szezon után, mely magyar bajnoki ezüstéremmel és kupában szerzett bronzéremmel zárult, szinte teljesen az alapokról építik újra a KNRC (Kaposvári Női Röplabda Club) játékoskeretét a 2024/25-ös szezonra. Szenyéri Gréta személyében megvan a negyedik érkező, idő közben pedig az is hivatalossá vált, hogy a CEV-kupában mérettetheti meg magát a somogyi együttes.

Fotó: knrc.hu

Vincent Lacombe maradt a vezetőedző, azonban a liberó, Rády Boglárka, valamint a szélső ütő, Godó Panna kivételével mindenki elhagyta a fedélzetet. A tíz távozó mellett, immáron négy érkezője van a KNRC-nek. A feladó, Kotormán Réka Békéscsabáról tette át székhelyét Kaposvárra, a liberó, Nagy-Hegyesi Réka Szegedről érkezett, míg a center, Bettina Yli-Sissala a finn Pölkky Kuusamo gárdáját hagyta el a somogyi együttes kedvéért. A minap Szenyéri Gréta érkezését is bejelentette a klubvezetés, a center Balatonfüredtől szerződött a magyar ezüstérmeshez. 

A 25 esztendős, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező játékos az aláírását követően így nyilatkozott: – Nagyon tetszik az, ahogy felvázolták nekem a jövőbeli terveket. Többször játszottam már a Kaposvár ellen, láttam és érzékeltem, hogy Vincent miként kommunikál és mennyire motiválja a lányokat. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat tudok majd mellette tanulni Szerényi Gréta azt is kiemelte, hogy döntésében fontos szerepet játszott a nemzetközi porond. – A Magyar Kupában és az Extraligában elért eredményeknek hála a nemzetközi porondon is játszunk majd, ami természetesen egy hatalmas lehetőség nekem és az egész csapatnak, hogy nemzetközi szinten is megmérethessük magunkat. Szeretnék fejlődni mind fizikálisan, mind pedig mentálisan is, és azt hiszem Kaposváron minden adott ehhez.

Fotó: KOVATS DOMONKOS

A rutinos center Nyíregyházán kezdte pályafutását, majd 18 évesen előbb az UTE, majd az MTK és a Jászberény csapatánál is megfordult. Az elmúlt négy szezonban a Balatonfüred csapatát erősítette. A szurkolók a 13-as mezben láthatják majd Grétát a pályán.

Vincent Lacombe szerint sokat fog számítani Gréta tapasztalta a jövő évi csapatban: – Van már bőven tapasztalata a bajnokságban, és most még ütőképesebb játékossá akar válni. Nagy szerepe lesz a csapat blokkmunkájának vezetésében, így nem lesz egyszerű dolga, de láttam az alapszakaszban, hogy milyen minőséget képes hozni az akkori csapatában. Most itt a lehetősége bebizonyítani, hogy egy kiemelkedő játékosa az Extraligának.

A 2023/24-es szezonban elért sikereknek köszönhetően a KNRC története során először indulhat a második számú európai sorozatban, a CEV-kupában, melynek sorsolását július 16-án, 12.00 órakor tartja luxemburgi központjában az Európai Röplabda Szövetség. Az eseményen dől majd el, hogy a somogyi együttes a legjobb 32-be, vagy a legjobb 16-ba kerülésért vívott körben csatlakozik a mezőnyhöz. A nemzetközi megmérettetés várhatóan október végén, vagy november elején kezdődik. 

A KNRC korábban már bemutatkozott a nemzetközi színtéren, a 2020/21-es szezonban a legjobb négyig menetelt az akkori gárda a Challenge Kupában, a harmadik számú európai sorozatban.

Játékosmozgás

Érkezők (4): Szenyéri Gréta (center - Balatonfüred), Nagy-Hegyesi Réka (liberó - Szeged), Bettina Yli-Sissala (center - Pölkky Kuusamo), Kotormán Réka (feladó - Békéscsaba).

Távozók (10): Isadora Nicolai (feladó), Lavinia Maiorano (feladó-átló), Ecem Sahin (center), Adriani Vilvert (center), Pauline Martin (feladó), Radnai Luca (center), Szedmák Réka (szélső ütő), Sara Dias (feladó-átló), Tóth-Bodovics Hanna (center), Marta Hurst (szélső ütő).

Maradtak (2): Rády Boglárka (liberó), Godó Panna (szélső ütő). 

Szakmai stáb: Vincent Lacombe (vezetőedző), Szabó Dávid (másodedző), Gáspár Miklós (erőnléti edző), Seres Szilvia (gyógytornász), Dr. Palka Gergely (csapatorvos).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában