Sonline.hu videó

2024.06.28. 17:25

Siófoki táborban fejlesztik tudásukat a Wing Tsun Kung Fu harcművészei

A nyári Balaton-parti tábor Siófokon ismételten összegyűjtötte a Wing Tsun Kung Fu rajongóit, hogy Máday Norberttel, a 10. fokozatú nagymesterrel fejlődjenek és tanuljanak.

Hajdú Marianna

Nyaranta Siófokon kel életre a Wing Tsun Kung Fu balatoni tábora, ahol Si-Fu Máday Norbert, a 10. fokozatú nagymester vezetésével zajlanak az edzések. Máday Norbert, a kelet-európai régió főinstruktora, már több évtizede szervezi meg a nyári tábort, ahol a résztvevők nemcsak a technikákat sajátíthatják el, hanem a harcművészet mélyebb filozófiáját is megismerhetik.

– Ez nem sport, hanem egy életforma – mondja a nagymester. – A Wing Tsun lényege a technika és a tudatosság, nem pedig az erő. Mindenki, kortól és testalkattól függetlenül elsajátíthatja és gyakorolhatja ezt a harcművészetet.

 

Családi hagyomány és közösségi élmény

A siófoki tábor különlegessége, hogy minden évben új és visszatérő tanítványok részt vesznek az országhatárokon belülről és kívülről egyaránt. Ottjártunkkor éppen a lengyel csapattal kiegészülve tartottak egy rövid bemutatót. 
Az ifjú harcosok közül találkoztunk Gulyás Orsolyával és Sasvári Zalánnal, akik már másodszor élvezték ki a héten a tábor hangulatát.

Orsolya, mindössze nyolc évesen, már négy éve gyakorolja a Wing Tsun Kung Fu-t édesapjával és testvéreivel. Általuk ismerkedett meg a harcművészet ezen ágával és rendkívül izgalmasnak tartja az edzéseket.
Zalán, aki kilenc éves, másfél éve kezdte el a harcművészetet, és elmondása szerint imádja a Wing Tsun mozdulatait. Szülei ajánlására próbálta ki a karatét és a Kung-Fu-t. Végül az utóbbi mellett döntött.

– Amikor először próbáltam, rögtön beleszerettem – mondja Zalán lelkesedéssel. Ma már édesanyjával együtt űzik ezt a mozgásformát. 

Gulyás Zsolt, Orsolya édesapja, maga is aktívan gyakorolja a Wing Tsun Kung Fu-t, és úgy véli, hogy a harcművészet nemcsak fizikai, hanem szellemi fejlődést is hoz. 

–Ez az egyik legjobb dolog, amit a gyermekeimnek adhatok – mondja Zsolt. 
– A mozdulatok elsajátítása és a különféle technikák kombinálása olyan, mint egy élő sakkjátszma, ami az agyat is dolgoztatja.

A tábor mindennapjai

A tábor napi öt órás edzései során a résztvevők intenzív oktatásban részesülnek. Máday Norbert csapata precíz mozdulatokra és technikákra tanítja a tanítványokat, így a közösség ereje is megmutatkozik. Az edzések nemcsak a fizikai állóképességet növelik, hanem a mentális fegyelmet és koncentrációt is fejlesztik.

– A Wing Tsun semmiképpen sem versenysportra épül – hangsúlyozza Máday Norbert. – A személyes fejlődésre és az önvédelemre fókuszálunk. 

A siófoki tábor egy életre szóló élményt nyújt minden résztvevő számára. A Wing Tsun Kung Fu gyakorlása közben a tanítványok nemcsak új technikákat sajátítanak el, hanem erős közösséget is építenek. 

Somogy megyében Kaposváron található klubjuk, Balázs Adorján vezetésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában