Labdarúgás

2024.07.03. 20:28

Babinszky Bence rögtön egy duplával indított

Győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi FC az első nyári felkészülési mérkőzésén a másodosztályba feljutó Szentlőrinc otthonában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Kovacsevics Dusán

Több próbajátékossal a kezdőben lépett pályára Szentlőrincen a Rákóczi, amely igyekezett azzal a labdabirtoklása alapuló játékkal előrukkolni, amellyel az előző idényben is sikereket ért el. Bár ez még helyenként akadozott, főleg a találkozó elején viszont az első félidő derekára egyre jobb képet mutatott, érkeztek a kaposvári helyzetek, sőt a gól is, miután Zoltán Rafaelt buktatták a büntetőterületen belül. A tizenegyest a csapat gólfelelőse, Babinszky Bence biztos lábbal értékesítette (0–1).
A Szentlőrinc a második félidőre teljes sort cserélt. Babinszky Bence az új kapust, Héninger Bendegúzt gyorsan felavatta, hiszen két perc elteltével Zoltán Rafael remekül löbbölte be számára a labdát a védelem mögé, a támadó pedig könnyeden emelte át azt a kapujából kilépő hálóőrön (0–2). Kereken egy órányi játékot követően Székely Tibor is elkezdte felforgatni csapatát, így a Bene Akadémia egyik ígéretes tehetsége, Szabó Milán is lehetőséget kapott, aki a kaposváriak egyik jó opciója lehet a kötelező fiatalszabály betartására.
Az egykori kaposvári sikeredző, Waltner Róbert irányította Szentlőrinc a találkozó utolsó percében egy büntetőből bár szépített, azonban a mutatott játék alapján a Rákóczi megérdemelten nyerte meg az első előkészületi találkozóját a magasabb osztályban érdekelt baranyaiak ellen.

Ami a próbázókat illeti, a kaposváriaknál a saját nevelésű, NB I.-es múlttal felvértezett, legutóbb Pécsett futballozó Hadaró Valentin is pályára lépett, s igen meggyőző teljesítményt nyújtott, akárcsak a gólpasszokat jegyző Zoltán Rafael, s a védelem sokat dolgozó Füredi Szabolcs és Görög Gergő. 

 

Hazai pályán folytatják

A kaposváriak a következő felkészülési mérkőzésüket szombaton 10.30 órától vívják a Rákóczi Stadionban a másodosztályú HR-Rent Kozármisleny ellen.

Szentlőrinc–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)
Szentlőrinc, 120 néző.
Szentlőrinc, I. félidő: Gyurján – Varjas L., Sághy, Tamási L., Sifter (Kwandwo, a 32. percben)– Balogh Á., Hleba, Medgyesi – Balogh B., Novák Zs., Nagy R. II. félidő: Héninger – Király M., Kesztyűs, Németh M., Kwandwo – Kiss K., Balogh Á. (Keresztes B., a 60. percben), Lakatos M. – Desnica, Csörgő, Helesy. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. (Horváth F., a szünetben) – Heil, Füredi (Kis-Fónai, a 67. percben), Hadaró – Görög (N. Mazzonetto, a 67. percben), Szederkényi (Pintér M., a 60. percben), Horváth B. (A. Mazzonetto, a 60. percben), Balla (Szabó M., a 60. percben), Pusztai – Zoltán R. (Ötvös, a 67. percben), Babinszky (Mayer M., a 60. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Helesy (a 90. percben – 11-esből), illetve Babinszky (a 21. és a 47. percben, az elsőt 11-esből).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában