Labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoport

2024.07.28. 20:23

Kiállítás és két büntető fűszerezte a Rákóczi FC nyitányát

Egy óráig csak csordogált, majd egy kiállítás után felpörgött a Kaposvári Rákóczi FC majosi vendégjátéka az NB III. Dél-Nyugati csoportjának nyitófordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Klein Péter Nándor

Jó előjelekkel utazott Majosra a Rákóczi FC, amely mind az öt felkészülési mérkőzését megnyerte, ráadásul legutóbb fölényes, négygólos győzelmet aratott a tolnai városban. Utóbbira viszont nem alapozhattak a somogyiak, hiszen a nyáron 18, azaz tizennyolc új játékost igazolt a Majos, amely új edzővel, a legutóbb Dunaföldváron jó idényt futó Varga Balázs irányításával vágott neki a szezonnak, melyben a középmezőnybe kerülést tűzték ki. Ezt igazolták is az első meccsen a majosiak, akik annak ellenére, hogy szinte teljesen kicserélődött a keretük fegyelmezett futballoztak, stabilan védekeztek az első játékrészben, amikor az orkán erejű szél inkább a Rákóczit támogatta. A szél azonban támogatásával nem tudtak élni a vendégek, így kaput eltaláló lövés nélkül zárult az első játékrész. 

Fotó: Klein Péter Nándor

A második felvonásban a hazaiak próbálták kihasználni, hogy őket támogatja a szél, a kaposvári védelemnek számos felívelést kellett hatástalanítania. Heil Mátéék remekül tették a dolgukat, így továbbra is kevés helyzet alakult ki. Egy órányi játékot követően azonban teljes mértékben megváltozott a játék képe: egy hazai szöglet után Zsiga Patrik szabálytalankodott védőjével, amiért azonnal piros lapot kapott. A kiállítás feltüzelte a hazaiakat, akik pár perc elteltével, egy újabb szöglet után a vezetést is megszerezték, miután az ide-oda pattogó labda Balogh Ádámról került a kaposvári kapuba (1–0). 

Bonyhád-Majos - Kaposvári Rákóczi FC
Fotó: Klein Péter Nándor

A Rákóczi hátárnyba kerülve sebességet váltott, teljes beszorított az emberhátrányban lévő ellenfelét, amely nem sokáig bírta a nyomást, hiszen a hazaiak összehoztak egy tizenegyest, melyet Mayer Milán biztos lábbal értékesített (1–1). Az utolsó percekben mind a két csapat ment előre a győzelemért, elég kaotikussá vált a meccs, melynek hajrájában a majosiak is kaptak egy büntetőt, viszont Abért Márton tizenegyesét védte Mikler Dániel, aki így életben tartotta a győzelmi reményeket, viszont a hátralévő idő már kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a Rákóczi fordítani tudjon.  

Bonyhád-Majos–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–0) 
Majos, 220 néző. V.: Virág A. (Juhász Sz., Varga L.). 
Bonyhád-Majos: Molnár L. – Husvéth, Vető, Abért – Kovács L., Zsiga, Balogh Á. (Sztankó, a 71. percben), Hatvani, Stampfel (Cs. Nagy, a 90. percben) – Keresztes (Kása, a 67. percben), Lőrinc (Takács M., a 90. percben). Vezetőedző: Varga Balázs. 
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil, Nagy M., Szederkényi – Görög, Horváth B., A. Mazzonetto, Balla (Pressing, a 60. percben), Pusztai (Mayer M., a 70. percben) – N. Mazzonetto, Babinszky. Vezetőedző: Székely Tibor. 
Gólszerzők: Balogh Á. (a 68. percben), illetve Mayer M. (a 85. percben – 11-esből) 
Kiállítva: Zsiga (a 61. percben). 
Sárga lap: Keresztes (45+1. percben), Lőrinc (a 82. percben), illetve Balla (11. percben), Heil (a 67. percben), Pressing (a 69. percben), Nagy M. (a 88. percben). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában