Megyei labdarúgás

2024.07.22. 12:44

Magyar Kupa: kisorsolták a megyei selejtező párosításait

A 2024/25-ös MOL Magyar Kupa országos főtáblájával párhuzamosan megkezdődnek a jövő évi kiírás megyei selejtezői. Ennek megfelelően az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságában hétfőn délelőtt elkészítetták az 1. forduló párosításait.

A 2025/26-os Magyar Kupa Somogy vármegyei selejtezői 2024. augusztus 4-én, vasárnap rajtolnak, miután a szombat munkanap lesz, így ezt a játéknapot javasolja az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóság, amitől persze el lehet térni, ha a csapatok megegyeznek egymással. A mezőnyt kizárólag a megyei élvonal tizenöt klubjábja alkotja, a csapatokat pedig három különböző kalapba osztották a tavalyi bajnoki végeredményt figyelembe véve.

Az 1. fordulóban kezd a megyei másodosztály 2024-es győztese, a feljutást elvállaló Kaposmérő, valamint a megyei élvonal legutóbbi végeredményét tekintve a bennmaradó csapatok közül a 10-14. helyezett, azaz sorrendben: a Juta SE, a FC Barcs, a Balatonkeresztúr SK, a Kaposfüred SC és a Tabi VSC. A sorsolás hétfő délelőtt  zajlott, annak hitelességét Bőzsöny János, az MLSZ Somogy Vármegyei Versenybizottsági elnöke, valamint Őszi Ádám, a Somogyi Hírlap munkatársa felügyelte. 

Az 1. forduló párosítása:

Kaposmérő SE – FC Barcs
Kaposfüred SC – Juta SE
Balatonkeresztúr SK – Tabi VSC

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, rendes játékidőben elért döntetlen esetén pedig azonnal büntetőpárbajra kerül sor. 

A folytatásban:

A 2. fordulóban csatlakozik az előző kör három továbbjutójához az az öt élvonalbeli klub, mely idén nem érintett a 2024/25-ös MOL Magyar Kupa országos főtábláján, azaz név szerint: a Balatoni Vasas SE, a Toponár SE, a Kadarkút KSK, a Csurgói TK, illetve a Balatonlellei SE. A 2. forduló tervezett játéknapja 2024. november 24-én, vagy december 1-én lehet, az őszi szezon zárása után. 

A 3. fordulóban csatlakozik a a 2. forduló négy továbbjutójához az a négy együttes, mely idén, a MOL Magyar Kupa országos főtábláján képviseli Somogy Vármegyét: a Marcali VFC, a Somogysárdi Se, a Nagybajomi AC, valamint a Nagyatádi FC. A 3. forduló győztesei felkerülnek a 2025/26-os MOL Magyar Kupa országos főtáblájára. A várható játéknap 2025 tavaszán, valószínűleg hétköznap lesz esedékes. 

Ezt követően az országos főtáblára jutó csapatok közül kerül majd ki a 2025-ös Somogy vármegyei kupagyőztes. Az elődöntők, valamint a döntő várhatóan hétközi játéknapra esik.


A 2024/25-ös MOL Magyar Kupa országos főtáblájának a küzdelmei augusztus 3-4-én rajtolnak, az alábbi somogyi érdekeltséggel:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában