Labdarúgás

2024.07.11. 17:16

Edzői reakciók a Magyar Kupa sorsolás után

Csütörtök délelőtt a Magyar Labdarúgó Szövetség központjában kisorsolták a MOL Magyar Kupa 1. fordulójának a párosításait. Somogy Vármegyét a 2024/25-ös kiírás Dél-nyugati régiójában hat klub képviseli.

Őszi Ádám

Fotó: Németh Levente

A Dél-nyugati régió 36 csapatát 18 párosba sorsolták, így ellenfelet kapott az NB III.-as Kaposvári Rákóczi FC, valamint a BFC Siófok, a megyei első osztály regnáló bajnok, a Nagyatádi FC, mely nem kísérelte meg az osztályváltást, valamint a Nagybajomi AC, a Somogysárd SE és a Marcali VFC.

A sorozat rögvest egy megyei rangadóval indul, ugyanis egy párba került az NB II.-ből kieső, a nyáron teljesen átalakuló BFC Siófok, valamint a megyei selejtező utolsó körében a Balatonlelle SE együttesét büntetőpárbaj után búcsúztató Nagyatádi FC. Fortuna kegyes volt a felkészülést három győzelemmel kezdő Kaposvári Rákóczi FC-hez, mely a Pest vármegyei I. osztályú bajnokság tavalyi idényének a 13. helyezettjéhez látogat. A tavalyi hetedik Somogysárd SE a Baranya vármegyei I. osztály ezüstérmesével, a Lovászhetény-Pécsvárad csapatával méri össze erejét, az ötödik Marcali VSE pedig a Fejér vármegyei I. osztály hatodik helyezettjével, az Ercsi Kinicsi gárdájával mérkőzik meg. Hazai pályán fogadja az NB III.-ból kieső Mohácsi TE 1888-at a Somogy vármegyei ezüstérmes, a Nagybajomi AC.

MOL Magyar Kupa - 1. forduló

Viadukt SE-Biatorbágy (Megyei I.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB III.)

– Szeretnénk minél tovább érdekeltek lenni a kupában, amelyet arra is fel tudunk használni, hogy tovább építgessük a csapatunkat, illetve arra is, hogy azok, akik kevesebb meccsperccel rendelkeznek megkapják a kellő terhelést – mondta Székely Tibor, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Azonban a lényeg, hogy minél tovább szereplejünk ebben a sorozatban. Szerencsésebbnek tartom, hogy berakták a kupafordulókat a bajnoki ritmusba, mert a kisebb keretekkel rendelkező csapatoknak nehezebb helyt állni a szerda-szombat ritmusban.


Marcali VFC (Megyei I.)–Ercsi Kinizsi (megyei I.)

– Noha az ellenfelünket nem ismerjük és nehéz lesz feltérképezni egy Fejér megyei együttest, az adatbank alapján azért látjuk, hogy nem egy dobogóért küzdő élcsapatról beszélünk – mondta lapunknak Virág Krisztián, a Marcali VFC edzője, aki hozzátette. – Örülök, hogy sikerült elkerülnünk az NB III.-as együtteseket, kijelenthetjük, hogy elégedettek vagyunk a sorsolással. Külön öröm, és természetesen hatalmas előny, hogy hazai pályán vívhatjuk ki a továbbjutást. A szóban forgó összecsapásig három felkészülési mérkőzésünk lesz, a Kiskanizsa, a Barcs és a Zalaszentgrót ellen.


Nagyatádi FC (Megyei I.)–BFC Siófok (NB III.)

– Könnyebb ellenfelet is el tudtunk volna képzelni – jegyezte meg Papp Zoltán, a Nagyatádi FC edzője. – Egy újraformálódó csapatról beszélünk, gyakorlatilag a sötétben tapogatózunk velük kapcsolatban. Egy osztállyal feljebb vannak, ők a párharc esélyesei, de megpróbáljuk majd kihasználni a hazai pálya nyújtotta előnyt.

– Igen későn tudtuk elkezdeni a felkészülést, és a keret sem teljes, így az összeszokottság szempontjából minden mérkőzés jól jön – fogalmazott Mészáros József, a BFC Siófok nemrég kinevezett vezetőedzője – A bajnokság kezdete után egy héttel egy jó gyakorlási lehetőségként tekintünk erre a kupamérkőzésre.


Nagybajomi AC (Megyei I.)–Mohácsi TE 1888 (megyei I.)

– Ahogyan tavaly, úgy most is játszottunk volna velük edzőmérkőzést, ami most a sorsolás miatt függőben van – jegyezte meg Horváth Péter, a Nagybajomi AC edzője. – Úgy gondolom, hogy nem lenne szerencsés, ha a kupamérkőzés előtt két héttel találkozna a két együttes. Nem sikerült bennmaradniuk az NB III-ban, újraszerveződnek, de amennyire tudom, a visszajutást célozzák meg, amihez egy jó csapat kell. Nem tudni, hogy jelenleg milyen játékerőt képviselnek, de az biztos, hogy hazai pályán nem feltartott kézzel fogadjuk majd őket. Tovább szeretnénk jutni, meglátjuk mire leszünk képesek.


Lovashetény-Pécsvárad (Megyei I.)–Somogysárd SE (megyei I.)

– Kettős érzések vannak bennem – mondta Weimann Gábor, a Somogysárd edzője – , amit nem bánok, hogy elkerültük az NB III-as csapatokat, de nagy kár, hogy idegenben kell pályára lépnünk a baranyai élvonal ezüstérmese ellen. A felkészülést most pénteken kezdjük, és a kupamérkőzésig háromszor lépünk pályára, az Öreglak, a Toponár és a Kétújfalu ellen.


Az első forduló hivatalos játéknapjai augusztus 3. és 4. (szombat és vasárnap). A csapatoknak a pontos időpontokat július 17-ig kell leadni a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei felé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában