Vízilabda

2024.08.07. 10:23

Kaposvári VK: hárman távoztak az idény előtt

Három játékos is távozott az élvonalban szereplő Kaposvári VK együttesétől: Kakstedter Bendegúz, Palatinus Erik és Takács János is máshol folytatja pályafutását.

Klein Péter Nándor

Kakstedter Bendegúz Szolnokra igazol

Fotó: Muzslay Péter

Átalakulóban van a Kaposvári Vízilabda Klub felnőtt csapatának kerete, ugyanis eddig négy játékos, Bede Marcell, Besenyei Áron, Hárai Balázs és Pellei Kristóf érkezett az együtteshez, melyet a következő idényben is Surányi László irányít majd. A 42 éves szakember így már a hatodik idényét kezdheti meg edzőként a kaposvári klubnál, melyet az előző idényben a felsőházba vezetett. Az újabb somogyi sikereknek azonban már biztosan nem lesz részese Kakstedter Bendegúz, Palatinus Erik és Takács János ugyanis mindhárom játékos máshol folytatja a pályafutását. 

A saját nevelésű, korábbi utánpótlás-válogatott Kakstedter Bendegúz Kaposváron az utánpótlás ranglétrát végigjárva a 2018/2019-es idényben mutatkozott be az első csapatban, melynek folyamatosan vált alapemberéve. A rosszkéz oldalán játszó, jelenleg 21 éves vízilabdás az előző idényben 23 OB I.-es mérkőzésen kapott lehetőséget, melyeken 31 találatot jegyzett. A balkezes játékos az Európai porondra kijutó Szolnok együttesében folytatja pályafutását. 

Palatinus Erik 2021 januárjában érkezett Kaposvárra az ősi rivális PVSK csapatától. A 22 esztendős bekk 86 mérkőzésen kapott lehetőséget a KVK színiben, s emellett utánpótlásedzőként is dolgozott a klub sikereiért. A pólós információink szerint hazatér Pécsre. 

A rutinos, 33 éves Takács János két évvel ezelőtt, Szentesről igazolt a Kaposvárra. A center a 2022/2023-as idényben 28, majd az előző szezonban egy sérülés miatt már csak nyolc bajnokin kapott lehetőséget.

A Kaposvári VK már elkezdte a felkészülést a következő idényre, azonban a keret még nem teljes, hiszen Hárai Balázs az olimpián szerepel a magyar válogatottal. A játékosoknak délelőtt egy konditermi és egy vizes, míg este egy labdás edzést vezényel Surányi László vezetőedző. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában