Kézilabda

2024.08.18. 13:38

Magabiztos játékkal jutott tovább a válogatott

Női ifjúsági válogatottunk Norvégiát is legyőzte a kínai Csucsouban megrendezett U18-as világbajnokság F-csoportjának záró fordulójában. A nemzeti együttes bravúros teljesítményével így veretlenül zárta a csoportkört és továbbjutott a középdöntőbe.

, Hungary vs Norway, Women's Youth (U18) World Championship, Chuzhou, China, 17. 8. 24, Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff

Fotó: Nebojsa Tejic / kolektiff

Bohus Beáta szövetségi edző csapata kiváló első félidőt produkált, hiszen a szünetben 17–10-re vezetett. A második játékrészben a norvégok ugyan többször is feljöttek három gólra, de ennél közelebb nem tudtak kerülni,  nem sikerült fordítaniuk, így a mieink győzelme nem forgott veszélyben.
A NEKA akadémistái az utolsó csoportmérkőzésen is remekeltek hiszen Seres Liza egy, Keceli-Mészáros Renáta öt gólt szerzett, Fazekas Virág pedig kiemelkedő játékkal összesen tizenháromszor talált kapuba.

Magyarország – Norvégia 30-26 (17-10)
Chuzhou, Olympic Sports Center, V.: Bolic, Hurich (osztrákok).
Magyarország: Grebenár, Lukács, Majoros (kapsuok), Balogh 2, Bede, Fazekas 13 (7), Kacsó, Keceli-mészáros 5, Kriston, Papp 3, Pálmai 1, Rédecsi, Seres 1, Szép, Varga 3, Vári 2. Edző: Bohus Beáta.
Kiállítások: 0, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 7/7, ill. 0/0.
Összesítésben a magyar válogatott kiemelkedő teljesítményével veretlenül végzett a csoportkör élén, mögöttük a második helyen Norvégia nemzeti együttese jutott tovább az F-csoportból.
Az F-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 p (+53),; 2. Norvégia 4 p (+41),; 3. Argentína 2 p (-10), 4.; Kazahsztán 0 p (-84).


A középdöntőben a Bohus Beáta álatl írányított csapat a házigazda Kína válogatottjával találkozik augusztus 19-én 12.00 órakor. 
A világbajnokság további programjában a negyeddöntőket augusztus 22-én,  az elődöntőket augusztus 23-án, a döntőt és a helyosztó mérkőzéseket augusztus 25-én rendezik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában